ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Новости из Школске управе

ПОРТАЛ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ

Датум: 15. Jun 2022 11:16 Категорија: Новости из Школске управе

Поштовани ученици,

Препоручујемо вам да користите портал еВежбаоница, Овај портал ће вам помоћи да вежбате и проверавате своје знање, док се припремате за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик / матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), које ћете решавати, распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

                                                              Линк преузмите овде.

Прочитај

У КОРАК С ВРЕМЕНОМ

Датум: 23. Mart 2021 19:32 Категорија: Новости из Школске управе

Oд 24. марта  почиње емитовање  часова на РТС-у које су снимали истакнути практичари из Моравичког округа. 
 
Обраћање руководиоца Школске управе Чачак Слађане Парезановић и линк ка свим подацима, укључујући и датуме емитовања, можете да прочитате на следећој адреси: 
 

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И НАСТАВНИКЕ

Датум: 20. Mart 2021 16:42 Категорија: Новости из Школске управе

  • Од понедељка 22. 03. 2021. године за ученике првог циклуса (I-IV) основног образовања и васпитања, остварује се непосредан образовно-васпитни рад у школи, као и до сада, у складу са достављеним упутствима за организацију образовно-васпитног рада.
  • Образовно-васпитни рад за ученике другог циклуса оставарује се на даљину и током наредне радне недеље.
  • Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одлаже се за петак 9. и суботу 10. април 2021. године, што ће бити утврђено изменом Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021. годину.

Прочитај

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

Датум: 17. Mart 2021 11:22 Категорија: Новости из Школске управе

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:
  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Прочитај

НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА „ЧУВАМ ТЕ”

Датум: 13. Mart 2021 14:23 Категорија: Новости из Школске управе

Обавештавамо вас да Национална платформа „Чувам те”, која представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији, почиње са радом.
Под покровитељством Владе Републике Србије и Кабинета премијерке, Национална платформа „Чувам те” омогућиће синергију деловања ресора Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за бригу о породици и демографију, Министарство здравља, синдикалних организација које представљају просветне раднике и организација цивилног друштва. Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.
Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену https://www.cuvamte.gov.rs/.

Прочитај

СТРУЧНО УПУТСТВО И КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА

Датум: 18. Januar 2021 09:56 Категорија: Новости из Школске управе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, објавило је Стручно упутство и Календар такмичења за основне школе 2020/21. 
 
Прочитај

ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПРОТИВ COVID-19

Датум: 16. Januar 2021 19:05 Категорија: Новости из Школске управе

Министарствo просвете, науке и технолошког развоја доставило је обавештење (у прилогу) да сви запослени из предшколских установа, основних и средњих школа, а који су заинтересовани за имунизацију против COVID-19, пријаву треба да учине попуњавањем упитника на порталу еУправа (www.euprava.gov.rs).

Прочитај

ОРГАНИЗОВАЊЕ И ОСТВАРИВАЊЕ НАСТАВЕ У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ

Датум: 16. Januar 2021 18:54 Категорија: Новости из Школске управе

      Изменама календара образовно-васпитног рада за основну школу прописано је да се зимски распуст завршава 15. јануара 2021. године, а да друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године на целој територији Републике Србије.
     На основу одлука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, донетих на седници одржаној 11. јануара 2021. године, предвиђено је да се од почетка другог полугодишта школске 2020/2021. године,  настава у основним школама организује на начин како је то прописано Стручним упутством за организацију и реализацију образовно- васпитног рада у основној школи у школској 2020/2021. години и дописом о предлозима за организацију образовно-васпитног рада у основној школи на основу Правилника о посебном програму образовања и васпитања.
       На основу ових подзаконских аката организован је рад почев од 1. 09. 2020. године.

Прочитај

ДОДАТНА ПОДРШКА ШКОЛАМА У ПРЕВЕНЦИЈИ ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ

Датум: 23. Septembar 2020 21:00 Категорија: Новости из Школске управе

У сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремили су видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Филм се може преузети на линку: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj


На следећим линковима можете прочитати допис Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" који се односи на употребу визира, препоруке за превенцију  COVID-19 у школској средини, као и контакте института/завода за јавно здравље.

Препоруке за превенцију COVID-19
Употреба визира
Контакти института

Прочитај

ПРВИ ПРОБНИ ЗАВРШНИ ТЕСТ

Датум: 09. April 2020 17:02 Категорија: Новости из Школске управе

            Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе. Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије, одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.
          Са надом да ћемо овај испит успети да спроведемо пре завршетка текуће наставне године, намеравамо да интензивирамо активности које би помогле ученицима осмог разреда да се припреме за завршни испит. С тим у вези, донели смо одлуку да спроведемо онлајн тестирање којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће. Основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.

Прочитај