ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Другарско вече

Датум: 12. Jun 2014 23:27 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Замена прозора

Датум: 12. Jun 2014 23:25 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Занимљива посета

Датум: 30. Maj 2014 10:15 Категорија: Новости из школе

Школска библиотека у одељењу Мочиоци богатија је за двадесет пет вредних књига, међу којима су и сви романи Добрила Ненадића, свакако најпознатијег савременог писца из моравичког краја. Овај вредан поклон су донели, и били нам драги гости, представници школе "Стеван Чоловић" из Ариља, Снежана Илић и Светолик Матовић. Колега Матовић је бивши ученик наше школе и причао нам је о школским данима проведеним у старој згради, које сада нема, а била је на месту где се гради црква. Сачувао је и две занимљиве фотографије из тог времена.  

Прочитај

Школски стан за поплављене

Датум: 19. Maj 2014 22:26 Категорија: Новости из школе

 Ученици и наставници наше школе, уз подршку родитеља, покренули су акцију прикупљања помоћи за пострадале у поплавама које су ових дана задесиле Србију. Мада смо малобројан колектив, покушаћемо да допринесемо колико можемо, да они који су морали да напусте своје домове, макар знају да и ми, са безбедних планинских висина, сада мислимо на њих. И ученици осмог разреда ће део новца планираног за прославу мале матуре, издвојити за помоћ поплављенима.
Истовремено је директор школе, г. Милета Караклајић, предложио да се школски стан, који су до недавно користили наставници, понуди за привремени смештај једне породице из било ког поплављеног подручја. Породица може бити са децом школског узраста, којима би се омогућио завршетак разреда у нашој школи.  

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 16. April 2014 13:21 Категорија: Новости из школе

 
Ученицима и наставницима желим да лепо проведу пролећни распуст, који почиње данас и завршава се 23. априла. Уједно свима честитам велики празник Васкрсења Христовог, са жељом да тај дан проведу у радости, са својим породицама. Први радни дан после празника је четвртак 24. април, и надам се да ће се сви вратити одморни, са још већим радним еланом за завршницу наставне године.  Христос васкресе - Ваистину васкресе!

 
Директор школе

Прочитај

Одржана редовна седница НВ

Датум: 01. April 2014 00:08 Категорија: Новости из школе

                                                             
Данас је одржана седница Наставничког већа поводом завршетка трећег тромесечја. Разматрана је реализација плана рада и успех ученика, као и друге актуелне теме. Заказана је и следећа седница, у наредној недељи, највероватније за четвртак 10. априла (у 13.30) а главна тема ће бити Школски програм за наредни четворогодишњи период. Због важности теме, присуство је обавезно.

Прочитај

Одржано општинско такмичење из Технике и информатике

Датум: 17. Mart 2014 23:46 Категорија: Новости из школе


  Највише такмичара до сада (56) у свим техничким дисциплинама, највише школа-учесница (пет), и највише присутних наставника технике... то би, у најкраћем, био утисак са овогодишњег Општинског такмичења, које се од 2009. године редовно одржава у нашој школи. Ученици су имали запажене резултате на тесту знања, а потом су демонстрирали и своје, веома занимљиве практичне радове. Оцењивачка комисија, којом је руководио Драган Шипетић, имала је тежак посао да изабере најбоље. Међу ученицима који су пласирани за Регионалну смотру нашли су се и ученици наше школе, Сара Маричић и Стефан Стамболић. Честитамо!

Прочитај

Увек може боље

Датум: 05. Decembar 2013 23:59 Категорија: Новости из школе

После два дана целодневног рада Тима просветних саветника, завршена је екстерна евалуација квалитета рада наше школе. Мада ћемо комплетан извештај добити тек после обраде свих прикупљених података и потпуне анализе вредновања, госпођа Данијела Ковачевић-Микић нам је, уз захвалност за лепу сарадњу, приликом одласка ипак 'открила' да је веома пријатно изненађена укупном радном атмосфером у школи, и проценила да ће показани резултати сигурно бити изнад очекиваних. На радном састанку одржаном следећег дана, школски педагог госпођа Верица Бешевић је изнела и детаљније податке о налазима за свих седам области вредновања, уз посебно истицање показаног високог нивоа у области Настава и учење. А директор школе, господин Милета Караклајић је захвалио свим наставницима на доприносу и уложеном досадашњем труду, али је истовремено и најавио велики посао који је пред нама, а то је анализа свих евидентираних слабијих страна у раду (којих неминовно мора бити) и планирање активности за отклањање истих у наредном периоду. Школски тимови за тај посао су већ спремни, а расположење и очекивања свих у колективу је да следећи пут резултати буду још бољи.       

Прочитај

Екстерна евалуација

Датум: 03. Decembar 2013 02:10 Категорија: Новости из школе

Јак јутарњи мраз и снег нису их спречили... Првог децембарског радног дана, тачно у 7:30 у нашу школу су стигли просветни саветници Данијела Ковачевић-Микић, Наташа Симовић и Милорад Крунић, у пратњи начелника Школске управе. Директор школе је, како добри обичаји налажу, госте већ чекао на паркингу, школске просторије су уређене и добро загрејане, а наставници и сви радници школе спремни на својим местима, по 'ратном распореду' за овај дан. Не можемо рећи да није било и мало треме... Очекивао се још долазак ученика и посао је могао да почне - вредновање квалитета рада школе, или што би се по нашки рекло, екстерна  евалуација...
 

Прочитај

Промотивни час

Датум: 27. Novembar 2013 22:36 Категорија: Новости из школе

 
Прошле седмице је, у одељењу Мочиоци, одржан први промотивни час предметног наставника за ученике четвртог разреда, што је обавеза по новом Закону о основном образовању. Час је одржао Драган Шипетић, професор технике а ученици су били јако пажљиви и заинтересовани за ову новину, нарочито приликом групне израде практичног рада. 

Прочитај