ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Датум: 30. Januar 2023 19:40 Категорија: Новости из школе

          У петак, 27. јануара 2023, у матичној школи на Катићима, пригодним програмом коси су ученици у светосавском духу, достојанствено и свечано, инспирисани ликом и делом Светог Саве, извели у част првог српског просветитеља - обележена је школска слава. После приредбе, којом су ученици показали на који начин чувају традицију и праве вредности од заборава, уследио је обред сечења славског колача и поучна беседа свештеника Љуба Стојковића. Дух Светосавља наслеђујемо, негујемо и градимо и ту традицију, са љубављу и радошћу, неговаћемо и убудуће. Звезва водиља биће нам вредности које је Свети Сава поставио и изградио, а то су држава, писменост и просветитељство.

         У издвојеном одељењу у Мочиоцима, школска слава је обележена како доликује - уз икону, славски колач, жито, свећу и у присуству ученика, родитеља, колега и пријатеља школе. Након свечане приредбе ученика наше школе, чији програм се састојао од драмских, рецитаторских, музичких и фолклорних тачака, уследило је сечење славског колача и пригодна беседа оца Љубодрага Стојковића, који је у име Црквене општине Брезова ученицима поручио да чувају вредности које се током школовања уче и остају за цео живот. Домаћини овогодишње славе били су Стаматовић Томо, Томић Мирослав и Борисављевић Мирко, који су припремили традиционални ручак за све уважене госте.

 

Прочитај

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР У ИВАЊИЦИ

Датум: 14. Januar 2023 20:42 Категорија: Новости из школе

       Велика нам је част и пуно срце што је наша школа 3. и 4. јануара учествовала на хуманитарном базару. реализованом заједничким активностима Општине Ивањица, Црвеног крста, основих школа, вртића и дневних центара, чији је циљ прикупљање новчаних средстава за операцију трогодишњег дечака Бука Араповића.
       На нашем штанду су продавани предивни  предмети естетске и употребне вредности, које су од почетка школске године ученици израђивали на часовима обогаћеног једносменског рада, предузетништва, технике и технологије и ликовне културе.
        Захваљујемо се свима који су посетили не само штанд наше школе, већ и штандове осталих школа и вртића. Љубав се дељењем умножава, а тог дана љубави у нашој варошици је било много! Разменили смо солидарност, хуманост, доборту и показали спремност да малим гестовима пажње и саосећања овај свет учинимо бољим местом. Захвални смо што смо имали прилику да некоме помогнемо и да се најискренијим жељама за брзим оздрављењем, донесемо срећу и радост!
         Хвала ученицима на свим предметима косу израдили спретним ручицама вештим да дарују, чистим срцима осетљивим на патњу и невољу, паметним главицама мудрим да љубав и пријатељство препознају.
          Хуманост је доброта спремна на акцију.
          Хуманост је човекољубље заогрнуто најтоплијим саосећањем.
          Хуман је више него уман.


Прочитај

НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

Датум: 13. Januar 2023 13:41 Категорија: Новости из школе

Нова година значи нови лист, ново поглавље у животној авантури. Она значи чисту белу страну коју ћемо исписати искуствима, позлатити их и претворити у успомене. Зато се веселите сваком новом тренутку као драгоценом дару, радосно дочекајте годину нову и са захвалношћу испратите стару. Желимо вам да са сваким даном све више растете и никако не будете од себе мањи, да вам се душа прошири за онолико светова колико ћете бити спремни да прихватите, да вам срце омекша због разумевања и праштања којем ћете се научити. Желимо вам да заволите себе и спознате своју вредност и лепоту, изађете изван граница познатог и откријете нове таленте и интересовања, дозволите себи да погрешите и из тога нешто ново научите. Да вам проблеми не буду препрека већ изазов! Тежите расту не савршенству и уживајте у путовању! Желимо вам да остварите оно што сматрате успехом, радујете се туђим победама и славите своје. У новој години чувајте своје здравље. Негујте и развијајте добре навике, снажно, крепко и чило летите! Али не журите и трудите се да често са захвалношћу застанете. Одморите. Не чекајте да се нешто промени, да бисте се ви променили. Слободно се мењајте! Желимо вам да стекнете нова и учврстите стара пријатељства. Заљубите се!
И још једном! Ако сте срећни, испуњени и у потпуности задовољни, у новој години наставите све по старом!
Срећна нова година!!!
Новогодишња честитка.

Прочитај

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ И НОВОГОДИШЊИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ

Датум: 13. Januar 2023 13:13 Категорија: Новости из школе

             Ученици наше школе учествовали су 8. децембра на ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ОДБОЈЦИ, одржаном у Основној школи „Сретен Лазаревић” у Приликама. У коначном пласману девојчице су освојиле треће место, а дечаци четврто!
 
          Стару годину, наши ученици, испраћају са новим другарима, вршњацима и ривалима из Основне школе „Сретен Лазаревић”. Фудбалска и одбојкашка надметања мушких и женских екипа, одржана 29. доцембра, протекла су у знаку дружења, бодрења, подстицања, а то је дух који желимо да задржимо и наредне календарске године. Поносни смо на наш спортски тим, предвођен наставником физичког васпитања Марком Божовићем, и желимо им пуно среће, ентузијазма, борбености, успеха и медаља, које нас неизмерно радују!

 

Прочитај

100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА (1922-1984)

Датум: 13. Januar 2023 12:47 Категорија: Новости из школе

          100 година од рођења највољенијег, најчитанијег и најцитиранијег писца, јединственог феномена наше културе, аутентичног и иновативног медијског ствараоца, друштвеног критичара, аналитичара, непревазиђеног познаваоца нашег менталитета, 29. новембра су обележили ученици матичне школе са својим учитељицама Аном Мијаиловић, Наташом Костић и библиотекарком Славицом Ћурчић. Упознавање ученика са животом и радом овог великог ствараоца, писање и читање афоризама, имитирање Радовићевог рада на писаћој машини, читање и рецитовање његових стихова, илистрације песама „Плави зец” и „Страшан лав”, извођење Радовићевог драмског комада „Тужибаба” - обележили су Радовићев стоти рођендан!

               И ученици млађих разреда издвојеног одељења из Мочиоца обележили су ВЕК ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА. Читали су и исписивали његове стихове и афоризме, рецитовали неке од његових најпознатијих песама, од којих су песму „Плави зец”, са посебном пажњом и уз наглашене драмске елементе казивања и пригодне костиме, представили и уз помоћ наставника интерпретирали.

 

Прочитај

130 ГОДИНА РАДА, ЗНАЊА И ТРУДА

Датум: 23. Novembar 2022 20:35 Категорија: Новости из школе

Ове године Дан Основне школе „Мићо Матовић“ је јубиларан, један од оних посебних, када са поносом, одговорношћу и сетом гледамо уназад и доносимо закључке драгоцене за будући рад и ново поглавље њене историје, које ћемо савесно и предано – као и сви културни посленици који су пре нас описмењавали, образовали, васпитавали и за даље школовање припремали бројне генерације ђака у Катићима, Мочиоцима, Белој Цркви, Шаренику и Равној Гори – за будућа поколеља исписати.
     

Прочитај

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Датум: 07. Novembar 2022 11:55 Категорија: Новости из школе

           Наше ученице, Анђела Несторовић и Ана Мунитлак на окружном такмичењу у стоном тенису, одржаном у Дому слепих и слабовидих у Чачку, освојиле су  четврто место, изгубивши 2:1 у полуфиналу од екипе из Виче.
 
  

Прочитај

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Датум: 26. Oktobar 2022 12:55 Категорија: Новости из школе

          Ученици наше школе Анђела Несторовић и Ана Мунитлак екипно су освојиле прво место на Општинском такмичењу у стоном тенису  и пласирале се на Окружно такмичење које ће бити одржано у Чачку. У укупном екипном пласману у мушкој конкуренцији, ученици наше школе Милан Радојичић и Богдан Мрдак освојили су треће место. У појединачном току такмичења Анђела Несторовић освојила је друго место. Подједнако успешан био је и Милан Радојичић који је освојио друго место. Припреме и тренинге водио је наставник физичког васпитања Марко Божовић.
 
  

Прочитај

НАГРАДА ЗА НАШЕГ УЧЕНИКА

Датум: 10. Oktobar 2022 13:15 Категорија: Новости из школе

         На међународном фестивалу хумора, у организацији Библиотеке "Димитрије Туцовић" из Лазаревца, ученик Иван Мунитлак освојио је прву награду у категорији љубавне поезије.

  

Прочитај

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧЈИ ЗАВЕЗ

Датум: 10. Oktobar 2022 13:10 Категорија: Новости из школе

         Учитељ Звонко Свичевић организовао је званичак свечани пријем првака у Дечји завез и уручио им беџеве и Добродошлице. С обуиром на то да Дечји савез свој  рад заснива на поштовању Конвенције Уједињених нација о правима детета, упознао је ђаке прваке са школским обавезама и правима која имају и истакао да у Савезу остварују потребу за дружењем, игром, забавом, учењем и стварањем.

Прочитај