ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

11. СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА СЕОСКИХ ШКОЛА

Датум: 07. Jun 2023 09:03 Категорија: Новости из школе

         Ове године Основна школа "Мићо Матовић" из Катића била је домаћин 11. Спортске олипијаде сеоских школа, а надметања у различитим спортским дисциплинама одигравала су се у ИО Мочиоци. Наш спортски тим, предвођен наставником физичког васпитања Марком Божовићем, са радошћу је угостио екипе из Прилика, Девића, Кушића, Међуречја, Ковиља и Братљева.
         Такмичења у скоку удаљ, бацању кугле, одбојци, кошарци, стоном тенису, атлетици и шаху протекла су у позитивној и ведрој атмосфери. Мање ведро време, нажалост, није дозволило да се реализују фудбалске утакмице женских и мушких екипа!
          У укупном пласману најбоља је била екипа из Прилика, друго место заузела је екипа из Катића, а треће из Међуречја. "Успех није нешто што се догађа само. Успех се научи, успех се тренира, а онда се дели са другима." Да је то заиста тако, видели смо на примеру орних, спремних, борбених и храбрих малишана чије тријумфе смо помно пратили!
         Хвала вам што сте успехе поделили међусобно, што сте их поделили са нама и хвала вам што сте нам улепшали дан! Хвала школама учесницама захваљујући којима је ова спортска манифестација једанаести пут заредом реализована, а циљ у потпуности остварен - популаризација спорта, физичке активности међу младима, неговање такмичарског духа и лепог дружења!

Дивну спортску атмосферу забележили смо и камером. Линк ка видео снимку.