ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ПОСЕТА УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА КОМПАНИЈИ INMOLD

Датум: 16. Maj 2023 11:22 Категорија: Новости из школе

         Посета ученика осмог разреда породичној компанији INMOLD, основаној 2006, чија је основна делатност израда висококвалитетних алата за бризгање ластике и обојених метала. Њихова специјалност су алати за бризгање танкозидне амбалаже и алати за бризгање техничких делова. Поред алата, баве се и израдом IML робота.
          INMOLD је 2011. године почео програм оспособљавања деце средњошколског узраста за потребе свог производног процеса, првенствено због недостатка одговарајућег кадра у алатници. Овај пројекат, који од тада спроводе заједно са локалном Техничком школом, тренутно обухвата два смера - техничар за компјутерско управљање и техничар мехатронике. Годишње, обуку похађа 50 ученика, од којих 10 најбољих полазника постају стипендисти Inmold-а. Ученици су имали прилику да виде да ово предузеће за реализацију практичне наставе има одличне услове. Свим ученицима је омогућено да, под надзором професора и ментора, бораве у компанији 1 - 2 дана седмично, и унапреде своја знања и вештине кроз укључивање у радне задатке.
        Са практикантима раде стручњаци, према специјализованом плану и програму, који је компанија осмислила по угледу на немачки и аустријски систем. Највише пажње поклањају стицањупрактичних и конкретних знања, и са њима повезаног градива које није довољло обрађено у школи. Додатно, организују стручне семинаре и обуке, посете сајмовима и другим фирмама, едукативно-туристичке екскурзије у земљи и иностранству, и слична усавршавања.