ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

МАМИ ЗА ОСМИ МАРТ

Датум: 10. Mart 2023 21:34 Категорија: Новости из школе

          У оквиру једносменске наставе наставнице Марија Калајановић и Ивана Димитријевић у матичној школи на Катићима и у издвојеном одељењу у Мочиоцима реализовале су радионице под називом "Мами на дар".
         Најпре су ученицима одржале предавање о Међународном дану жена, проистеклом из радничког покрета 1908, када је 15000 жена прошетало Њујорком захтевајући краће радно време, већу плату и право гласа, а први пут на међународном нивоу обележеном 1911. у Аустрији, Данској, Немачкој и Швајцарској. Идеја да се установи овај међународни празник потекла је од Кларе Цеткин, комунисткиње и борца за људска права.
        Ученици су потом на папирима у облику срца исписивали особине својих мама, писали песме инспирисане љубављу према њима, што је резултирало израдом заједничког паноа.
         Идеја радионице била је да се уважени очеви наших ученика из Катића и Мочиоца одазову позиву и учествују у заједничким креативним радионицама са својом децом, што су они, на наше велико задовољство, прихватили. Помагали су деци да осмисле поруке за маме и декоришу боце у које ће их убацивати. 
        Радионицама су допринос дали и наставници Александар Чоловић, Светлана Самарџић и Милкица Марковић, који су на 3D штампачу штампали рамове, привеске и пригодне украсе као поклоне које ћенаши малишани даривати својим мамама.

         

  Учитељице Ана Мијаиловић и Наташа Костић израдом честитки и букета, уз стихове посцвећене мамама, обележиле су Међународни дан жена са својим ученицима.


         Креативни тим из Равне Горе обележио је Међународни дан жена припремом честитки, украса и накита.
       
          Ученици млађих разреда издвојеног одељења у Мочиоцима са својим учитељима Биљаном Рабреновић и Звонком Свичевићем правили су честитке за своје маме, баке и драге жене које их асоцирају на љубав, подршку, топлину, ослонац.

        ОСМОМАРТОВСКА ПРИПРЕДБА
        У издвојеном одељењу у Мочиоцима ученици млађих и старијих разреда са својим наставницима Биљаном Рабреновић, Звонком Свичевићем, Маријом Калајановић, Иваном Димитријевић и Маријом Вуковић Ђедовић припремили су свечану приредбу поводом Дана жена. 8. марта. Маме, које су биле наши драги гости, уживале су у драмским, рецитаторским и музичким тачкама програма.