ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ТЕХНИКА И ПРЕДУЗЕТНИШТВО У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ

Датум: 30. Maj 2022 12:37 Категорија: Новости из школе

     Основна школа "Мићо Матовић" из Катића једина је школа из ивањичке општине која је учествовала на хуманитарној манифестацији "Техника и предузетништво у Моравичком округу", реализованој на Градском тргу у Чачку, 27. маја, у периоду од 16 до 20 часова, у организацији Факултета техничких наука у Чачку и Актива наставника технике и информатике Моравичког округа.
     На манифестацији су учествовали ученици и наставници предмета Техника и технологија из 11 основних школа Моравичког округа. Учешће је узело 9 основних школа из Чачка, једна из Лучана и једна из Ивањице.
     Вредни и креативни ученици од петог до осмог разреда са својим предметним наставницима Светланом Самарџић и Ненадом Сокићем уложили су много труда и љубави да би школа "Мићо Матовић" била репрезентативан и поносан представник ивањичке општине, као и да би квалитетним продуктима рада могли да прикупе што више новчаних средстава намањених племенитим циљевима, на овој продајној манифестацији хуманитарног карактера.
     Продавале су се макете и модели израђени на часовима Технике и технологије, а сав приход отишао је  у хуманитарне сврхе. Ученици су одређивали цену и развијали бизнис план који се тиче будуће продаје производа, што је допринело развоју њихових предузетничких компетенција. Поред остваривања исхода из предмета Техника и технологија, ова хуманитарна манифестација значајна је за развој емоционалне интелигенције младих и промовисање хуманитарног и волонтерског рада, као и промоцију школа и општина.
  

Погледајте нашу објаву на Фејсбук страници кликом на линк.