ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

НАЈБОЉА ОД НАЈБОЉИХ!

Датум: 20. Jul 2021 15:24 Категорија: Новости из школе

Још једна генерација ученика наше школе обележила је крај осмогодишњег школовања. Сабирамo утиске из протеклог периода и сумирамо резултате рада ученика и наставника, а они се мере успесима и признањима. И овог пута их је доста. Између свих успеха, признања и диплома, треба изабрати ученика чије су награде најбројније и највредније. Титулу ученика генерације треба да понесе само један, онај најбољи међу одличнима. Овог пута за ово признање конкурисале су две ученице, Милица Симеуновић из школе на Катићима и Јована Краковић, из школе у Мочиоцима. Одељењске старешине Весна Ћурчић и Милош Мрдак поднеле су захтеве са потребним доказима за овај избор. Обе девојчице испуњавају све услове за ово признање. Имају све петице од почетка школовања, обе су носиоци диплома "Вук Караџић", обе имају приличан број посебних диплома и признања. Имају и особине и квалитете дивних особа, одговорних, вредних, ведрих и хуманих. Зато би, да је могло, ово признање равноправно понеле обе ученице. У избору су превладале нијансе, нешто више бодова добила је ученица Милица Симеуновић, па је њој и припало ово вредно признање.

Колико је ово признање тешко стећи, исто га је толико тешко бранити у будућем школовању, али и животу. Верујемо да ће Милица у томе и успети, имајући у виду особине које је красе. Дужност и обавеза разредног старешине таква је да те особине открива, развија и усмерава.
Иако ненаметљива и скромна, Милица Симеуновић се одговорношћу према раду и школским обавезама, од самог почетка издвојила од осталих ученика. Области њеног интересовања су широке, и то је потврдила великим бројем посебних диплома из више предмета. Са свим овим карактерним особинама и потврдама о успесима, заслужила је да буде прави представник и на првом месту у својој генерацији, али и да представља и своју досадашњу школу и крај из ког ће убрзо кренути у свет ради даљег школовања. Надамо се да ће наставити да ниже успехе и добија признања. Зато јој и овде, у име свих ученика, родитеља и радника школе, одајемо признање, честитамо на постигнутим успесима и желимо још много и већих и вреднијих, и у учењу и у животу.
 
                                                                                     Милош Мрдак, одељењски старешина