ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

НЕКА СВАКО СРЦЕ КУЦА

Датум: 17. Jun 2021 18:46 Категорија: Новости из школе

У понедељак, 14. јуна у Градској општини Стари град, Црвени крст Србије обележио је Светски дан добровољних давалаца крви под слоганом "Нека свако срце куца".
Уручена су признања најхуманијим градовима и општинама, као и награде најуспешнијима на конкурсу "Крв живот значи", који је Црвени крст Србије спровео уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
На наградном конкурсу, на којем је учествово 28291 ученик из 583 основне и 146 средњих школа из укупно 110 средина у Србији наши ученици МАРИЈА ДРАШКОВИЋ, ЈОВАНА КРАКОВИЋ и РАДОВАН МАТОВИЋ, уз менторство наставнице српског језика Марије Вуковић Ђедовић, освојили су ПРВО МЕСТО у категорији најбољег видео-спота ученика од петог до осмог разреда и освојили вредне награде, захваљујући средствима Министарства здравља Републике Србије и донатору "Fenix promo" - бесплатно летовање, екстерне пуњаче мобилних телефона и слушалице, као и вредна издања књига.
Захваљујемо се Црвеном крсту Србије на награди и поклонима, а посебно Црвеном крсту Ивањице, на подршци, посредству и сарадњи, за коју верујемо да ће и у будућности бити успешна!