ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

МАЛА МИ ЗВЕЗДА У ПРОЗОР СИНЕ

Датум: 30. Maj 2021 13:34 Категорија: Новости из школе

На свечаности под називом "Мала ми звезда у прозор сине", коју су организовали Градска библиотека Чачак и Одбор 58. Дисовог пролећа, одржаној 27. маја у Основној школи "Владислав Петковић Дис" у Заблаћу, додељене су награде ученицима основних и средњих школа Моравичког округа за најбоље литерарне радове. Ученици наше школе освојили су две ПРВЕ НАГРАДЕ - Давид Драшковић (у категорији ученика од првог до четвртог разреда) и Ивана Оцокољић (у категорији ученика од петог до осмог разреда) и једну ДРУГУ - Иван Мунитлак (у категорији ученика од петог до осмог разреда).
Овогодишњи добитник Дисове награде песник Стеван Тонтић подржао је младе ствараоце и уручио им награде.
Велика нам је част и задовољство што смо учествовали на 58. Дисовом пролећу, али и радост због постигнутих резултата, који су на понос наставника и ђака. Афирмисање дечјег стваралаштва у овом времену, у којем су они преплављени брзим, готовим дигиталним садржајима, од велике је просветне и културне важности.

Поезија настаје у дубоком дијалогу са собом, у пажљивој загледаности у своју и душу других, заносу и љубави, у ослушкивању природе, животиња и света који нас окружује и тога су свесни наши малишани, нарочито они, пошто њихово детињство протиче у сеоској средини, која управо и нуди тај мир, лепоту и аутентичне животне дубине.
На конкурс, на који је пристигло 267 радова из 16 основних и 61 рад из осам средњих школа, послали смо око 25 песама. Надамо се да ће ове награде бити подстицај да их следеће године буде још више.
Они који воле, читају и пишу поезију већ имају духовну сатисфакцију, али награде и признања свакако много значе. У име ученика и предметних наставника, хвала!   ФОТОГРАФИЈЕ