ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

УСПЕШАН СПОРТСКИ ДАН НАШИХ УЧЕНИКА

Датум: 17. Maj 2021 07:35 Категорија: Новости из школе

У оквиру Спортских игара младих, највеће манифестације аматерског спорта за децу и омладину, која се на овим просторима одржава под покровитељством Дунав осигурања, на Coca-Cola CUP-у Србије, у Основној школи "Кирило Савић" у Црњеву ученици наше школе остварили су велики успех. Друго место за девојчице и треће за дечаке!
Наставник физичког васпитања Марко Божовић још једном је ученике наше школе довео до запажених резултата и мотивисао их да се још срчаније и преданије боре и што је најважније, баве спортом, заволе здрав начин живота, склапају и негују пријатељства, поштују различитост, солидарност, фер-плеј, што је у складу са основним циљем одржавања ових спортских игара, организованих на професионалном нивоу.
Спортске игре младих, из године у годину постају препознатљив бренд који се развија у свим земљама региона. Признате од стране Међународног олимпијског комитета, Игре су постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи.
Спортске игре младих су од децембра 2017. примљене у чланство Спортског савеза Србије и у Савез за школски спорт Србије.
Честитке за наставника и ученике!