ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ОД ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ ДО СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Датум: 19. April 2021 21:00 Категорија: Новости из школе

У нашој школи у Катићима 17. 04. 2021. године одржано је општинско такмичење из предмета Техника и технологија. У оквиру такмичења одржано је и стручно усавршавање присутних наставника из свих школа општине Ивањица из предмета Технике и технологије на тему:
Управљање моделом машине робота помоћу Итерфејса, преко рачунара, таблета или мобилног телефона
Наставници су уједно имали и прилику да се стручно усаврше из области Роботике, Интерфејса, микробита и вештачке интелигенције.

Ученик шестог разреда Иван Топаловић из ОШ „Милинко Кушић” под менторством професорке Милкице Костић Златић демонстрирао је рад „Паметне машине за сечење стиропора”. Паметна машина програмирана је уз помоћ вештачке интелигениције. Уграђена су јој и вештачка чула тако да се њоме безбедо и са лакоћом може управљати на даљину преко рачунара, таблета или мобилног телефона.
Ученик је кроз демонстрацију рада своје „Паметне машине за сечење стиропора” показао да програмирање није апстрактно, да је овладао вештачком интелигенцијом учећи кроз игру и уједно стекао и дигиталне компетенције, а уз коришћење ИКТ-a. Наставници су са великим одушевљењем слушали излагање и радознало поставили и по неко питање. Иначе, ученик Иван Топаловић спрема се да брани боје Моравичког округа на регионалном такмичењу из Роботике -Robo INT Invent .