ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Датум: 28. Januar 2021 11:23 Категорија: Новости из школе

Упркос изазовним и специфичним околностима у којима се одвија школска година, поштујући препоручене мере предострожности, успели смо и овогодишњу школску славу да обележимо онако како доликује: уз икону, славски колач, жито и свећу, у кругу ученика и наставника наше школе, скромније него претходних година, али подједнако свечано.
Овај посебан дан протекао је у знаку разноврсних активности. Ученицима млађих разреда приказана је видео-презентација која је обухватила најважније сегменте живота Светог Саве, док је подробније предавање о његовом животу и раду ученицима старијих разреда одржао Богољуб Делић, наставник историје и географије. После живописног предавања, ђаци су приступили занимљивом квизу који је за њих израдила Драгана Караклајић, школски педагог. Ученици су гледали и филм снимљен од тачака програма, које су претходне недеље припремали са својим наставницима српског језика, музичке културе и разредне наставе.
Након наведених активности, уследило је сечење колача и беседа свештеника Љубодрага Стојковића.

На самом крају свечаности, присутнима се обратио и директор школе, Војислав Миловић, захваливши се присутнима на обзирности, стрпљивости и дисциплинованости, труду и залагању да се школска свечаност обележи упркос препрекама и тешкоћама, уз жељу да нам наредна година буде безбрижнија и здравија.
Савине речи о здрављу у овим изазовним временима имају нарочиту тежину и значење. „Болест долази од муке коју скриваш, зато удари о земљу да је земља прими, викни да је ветар однесе, испричај некоме ко ти је драг. Тако ће невоља да оде из тебе, а здравље да ти се врати.“
Нека све невоље ветар однесе, све наше муке земља упије, а здравље нека нам се врати. До следеће године, будите заштићени његовом милошћу!

ВИДЕО ПРИРЕДБА