ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ПРВАЦИ, ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ?

Датум: 31. Avgust 2020 22:24 Категорија: Новости из школе

Драги првачићи,

 Желимо вам најнежнију и најтоплију добродошлицу уочи првог септембра и вашег поласка у први разред; корак дужи од родитељског и правац само вама знан да храбро и неустрашиво стигнете до будућности коју су вам пожелели они који вас највише воле; добро здравље и разиграна крвна зрнца да незаустављиво трчите, високо скочите, чак горе до звезда; да на великим одморима делите слане грицкалице и слатке тајне, а школским ходницима научите да ходате у туђим ципелама; да предано истражујете законе омиљених предмета и великодушно упознајете светове најбољих другара, а првенствено да добро упознате себе; да вам другари које упознате у школи постану пријатељи за цео живот, а знање које стекнете вечни и светли путоказ у непознатом лавиринту живота; да у школи пронађете срећу и сврху и да вас полазак у њу сваког јутра испуни радошћу; да вам школа постане друга кућа, друго на свету омиљено место; да верујете наставницима на путу стицања знања, да будете њихови вредни сарадници у авантури откривања тајни природе и људског духа; да научите да питате, да померате границе, да радознало завирите иза сваке тврдње наставника; да несметано развијате своје таленте и досегнете свој пун потенцијал; да вам главице буду пуне знања, али и срца пуна среће; да вас наставници гласно и јавно хвале, а дискретно куде и на грешке благо указују; да будете самостални, радознали, храбри борци за правду и истину и једно лепше друштво којем темеље већ сада постављате; да у слагању блокова знања будете вешти као у Minecraft-у, али да књигу заволите још више од игрица; да храбро изађете из мишје рупе и никако не будете мирни као бубице, већ активни и радознали истраживачи живота

Ви сте будућност, наш најсветлији пројекат, ви сте ново доба које подучавамо, али и од којег учимо. Радујемо се свим школским свечаностима, важним датумима и манифестацијама које ћемо са вама и због вас обележити. Стрепимо са вама због будућих писмених задатака и унапред вам држимо палчеве за чисте петице, а и оне са понеком пегицом. Све остале оцене ћемо заједничким снагама поправити! Желимо вам што више торти и колача којима ћете код куће прославити школске успехе. Држаћемо вас као мало воде на длану да бисте једног дана могли да постанете незаустављива река! Верујте у себе! Будите самостални и одговорни, правични и племенити, жестоки и кротки, радознали и смели. Код куће загрејте столицу а у школи душу и ум новим сазнањима! Желимо вам оловке довољно брзе да испрате ваше разигране мисли, а линије и квадратиће довољно снажне и гипке да их у свескама задрже! И док трепнемо, већ ћете бити осмаци и зато нам већ недостајете!
„Шта је на крају среде? Четвртак.
А шта на крају четвртка? Петак.
На крају свих крајева увек је један нови почетак.
Крајеви се потроше, почеци увек трају.
Почетак – ето шта је на крају.“
Душко Радовић
Распусту је дошао крај! Упркос специфичној ситуацији везаној за услове рада, сви се неизмерно радујемо почетку школске године и знајте да ће вас испод маски дочекати искрени и топли осмеси! Првачићи, добро дошли!