ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ

Датум: 31. Decembar 2019 20:37 Категорија: Новости из школе

Приводећи календарску годину крају и жељно ишчекујући празнике, ученици и наставници наше школе пожелели су да то и обележе. Како су провели новогодишњу седмицу, шта су то написали, нацртали и направили, рећи ће нам њихове приче и пропратне фотографије.

Први су се огласили ученици из Беле Цркве:
НОВОГОДИШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ БЕЛE ЦРКВE

Креативни и маштовити ученици ИО Бела Црква су уз помоћ њихове учитељице Ане Мијаиловић украсили учионицу новогодишњим честиткама, порукама и ликовним радовима. Посебно су их обрадовали пакетићи због којих нису скидали осмехе са лица. Затим је уследила новогодишња журка којом су завршили ову годину.


Након њих, вести су стигле и од Равне Горе:
ЗИМСКЕ РАДОСТИ У РАВНОЈ ГОРИ

Ученици ИО Равна Гора своју домишљатост испољили су на часовима ликовне културе. На иницијативу учитељице Мирјане Томић, прозори су добили ново рухо, док је унутрашњост учионице испуњена иновативним ученичким честиткама и разнобојнoм јелком. Како је крај године идеалан период за новогодишње одлуке, ђаци су дали обећања да ће бити бољи, несебичнији и искренији. Своју замисао приказали су на часу разредног старешинства украшавајући теглу врлина коју су испунили добрим особинама.

A oндa...Hoви становник Шареника био је упечатљив:
СНЕШКО БЕЛИЋ СТИГАО У ШАРЕНИК!

Да крај 2019. године не прође без Снешка Белића, побринули су се ученици ИО Шареник заједно са учитељицом Верицом Јовичинац Драмићанин. Израђен од природних материјала, првенствено памука, изменио је и улепшао учионицу. На њега су "падале" оригами пахуље разних облика и величина, док су празничне честитке спремно чекале да буду ушушкане испод веселе јелке.

После Шареника, магија је уочена и у Мочиоцима.
ПРАЗНИЧНА БАЈКА (МОЧИОЦИ)

Протекле седмице ни ученике ИО Мочиоци није заобишла новогодишња усхићеност, па су зато одлучили да је употребе на најлепши могући начин — стварајући праву празничну бајку.
У украшавању учионица најкреативнији су били најмлађи који су, поред готових украса, израдили и оне од рециклираних материјала. Наравно, под будним оком учитеља Биљане Рабреновић и Звонка Свичевића.
Свечану салу декорисали су наставници Марина Цветковић и Војислав Миловић са учитељима који су на себе преузели део ђачких обавеза. Украс у виду јелке од књига обликовао је исти тим у Читалачком кутку.
Током израде посластица у школској кухињи заблистали су старији ученици чије су укусне палачинке засладиле како ђаке, тако и наставнике.
Након свих обавеза, новогодишњи базар је коначно могао да почне! Када је распродат и последњи предмет, мали предузетници су напокон могли да одахну.
Уз најлепше жеље, наставници и учитељи су поздравили ђаке и пожелели им угодне празнике.

И, на самом крају, заокружујући новогодишњу причу, стижу вести и из матичне школе:

ДЕЦЕМБАРСКЕ БОЈЕ КАТИЋА

"У оквиру активности обогаћеног једносменског рада у матичној школи имали смо активност "разбијања пињате" у част наше ученице Анђеле Караклајић. Пињату смо припремили на протеклим часовима, а у петак смо се почастили слаткишима из ње. На овакав начин ћемо обележити и остале рођендане наших вредних ученика, а пињате ћемо припремати сви заједно на часовима обогаћеног једносменског рада.
Да су наши ученици маштовити и да имају развијен предузетнички дух сведочи и прича ученика шестог разреда, Вука Костића, који се досетио да дан пред распуст заслади топлим палачинкама, а у помоћ су му пристизали другари. Успео је да заслади све наставнике и другаре који су тога дана били у школи. Велико браво за Вука!
У оквиру активности Ученичког парламента, чланови парламента заједно са координаторима Верицом Бешевић и Драганом Караклајић осмислили су и исписали порукице/жеље за следећу годину. Поруке смо окачили на нашу јелку у холу школе, па свратите да видите шта вам то желимо."

Надамо се да сте осетили бар делић атмосфере која нас је прожимала претходних дана и да сте уживали читајући о томе!