ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ - ЗДРАВ ДУХ!

Датум: 18. Oktobar 2019 10:32 Категорија: Новости из школе

У ИО Мочиоци обележили смо  заједно два врло важна датума: Светски дан чистих руку, који се у свету обележава 15.октобра, и Светски дан здраве хране који се обележава 16. октобра. Низом занимљивих и едукативних активности скренули смо пажњу на значај правилне исхране, смањење броја гладних, али и на болести које су последица неправилне исхране и хигијене .

Наставица Људмила Поповић одржала је предавање „Наше руке, наша будућност“ у коме је истакла важност правилне хигијене руку. Након тога, наставница Марија Василијевић и наставник Војислав Миловић реализовали су занимљиву мултимедијалну презентацију „Правилна исхрана-доступна свима. За свет без глади!“ у којој су покушали да заинтересују ученике и да им на примерен начин објасне шта је то здрава храна, које су последице неправилне исхране, зашто не треба прескакати доручак и зашто треба избегавати грицкалице и газирана пића.

За крај, симболично, сви смо опрали руке, а онда се пошлужили воћном салатом, лимунадом и домаћим соком од боровнице које су за нас припремили ученици млађих разреда, уз помоћ учитељице Биљане Рабреновић и учитеља Звонка Свичевића.
Лепо смо се дружили, мало почастили, нешто ново научили и тимским радом показали да здраво се хранити значи здраво живети!