ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 15. Oktobar 2019 18:58 Категорија: Новости из школе

Традиционално, и ове године у нашој школи је обележена манифестација Дечја недеља у периоду од 7-11. октобра под слоганом „Да право свако – дете ужива лако“!
Дечја недеља у нашој школи отворена је представом „Љубавни јади Дејзи Шалабејзи" у извођењу гостујућег позоришта „Искрица“ из Крагујевца. Ученици су имали прилике да уживају у овој интерактивној представи, а глумци који су вешто анимирали ученике наше школе и насмејали их до суза, су Данијела Петковић и Мирослав Поповић – Шаренко.
Први дан обележавања ове манифестације протекао је у знаку дечјих права и обавеза. У ИО Мочиоци одржано је предавање о значају Дечје недеље која ове године обележава значајан јубилеј , 30 година Конвенције Уједињених нација о правима детета , најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета. На овом предавању су учествовали сви ученици.

Други дан ученици млађих разреда су учествовали у еколошкој радионици „Заштита животне средине и смањење ризика од природних катастрофа“ која је реализована у Дому културе у Ивањици.
Трећи дан Дечије недеље био је резервисан за ликовне радионице наших малих креативаца. Они су бојили ,цртали и писали кредама по асфалту. Ученици ИО Шареник и ИО Равна Гора су имали заједничку радионицу под називом „Од тањира до сувенира“ на којој су правили дивне рамове од тањирића у које су исписивали права и обавезе. Ову радионицу су улепшали игром меморије у којој су са наставницом Иваном Димитријевић обновили изговор боја на енглесом језику.
Четврти дан провели смо у природи. Ученици матичне школе на Катићима, као и ученици издвојених одељења из Мочиоца, Шареника, Равне Горе и Беле Цркве су у друштву својих учитеља и наставника уживали у пешачењу, сунцу, свежем ваздуху, дивној природи, дружењу, смеху и доброј енергији!
Дечија недеља у нашој школи окончана је спортским активностима. У матичној школи ђаци су уживали у дружњу са другарима из ИО Шареник и предшколском групом. У петак, 11.октобра реализован је и крос „Трка за срећније детињство“ за ученике свих разреда у матичној школи и ИО Мочиоци.  
ГАЛЕРИЈА