ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Светски дан математике

Датум: 11. Mart 2019 18:46 Категорија: Новости из школе

У среду 6. марта 2019. године у издвојеном одељењу ОШ ,,Мићо Матовић“ у Мочиоцима обележен је Светски дан математике, који се на међународном нивоу сваке године обележава прве среде у марту месецу.
Да овај мартовски дан буде интересантан ученицима, потрудио се наставник математике Војислав Миловић, иницијатор и координатор бројних активности, математичких мозгалица, занимљивих задатака. Ученици су били активни сарадници у настави и смисленом активношћу и укљученошћу, различитим стратегијама у приступу градиву, разумевањем, а не механичким меморисањем, показали да је ово начин који наставу математике свима може учинити интересантном. Радо су учествовали у свим активностима, радознали, мотивисани, а потом и усхићени. Ученици су на почетку изнели занимљивости из света математике, мозгалице, питалице, логичке задатке.

Наставник је овим поводом за ученике спремио обиље занимљивих активности које на креативан, необичан, за наставу математике нетипичан и иновативан начин, дочаравају свет ове занимљиве науке. Кроз игру асоцијације обновили су геометрију и обраду података. Игра „Не љути се, човече“ за циљ је имала утврђивање знања о бројевима и операцијама са њима, док је игра „Откриј слику“ помогла ученицима да обнове алгебру и функцију. „Ланац знања“ је био прилика да додатно утврде мерење и геометрију, а кроз танграм ученици су уочили да све фигуре имају једнаке површине. Игра меморије тестирала је знање ученика о полиномима и разломцима. Оригами техником, ученици су имали прилике да направе Платонова тела: тетраедар, хексаедар, октаедар, а на самој завршници саставили су октахедрон.