ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Правилна исхрана – улагање у будућност

Датум: 17. Oktobar 2018 19:06 Категорија: Новости из школе

Низом креативних и занимљивих активности едукативног и забавног карактера, 16.oктобра смо обележили Светски дан хране. Ученици матичне школе на Катићима, као и ученици издвојених одељења из Мочиоца, Равне Горе, Шареника и Беле Цркве са својим наставницима прикључили су се акцији обележавања дана када је важно да се подсетимо на неопходност здраве и уравнотежене исхране. Овогодишњи дан посвећен храни обележава се под слоганом „Правилна исхрана – улагање у будућност“ у циљу информисања најшире популације о важности здраве исхране и исправних прехрамбених навика, посебно код младих и деце. Ученици са Катића реализовали су радионицу „Здрави залогаји“ где су говорили о значају поврћа и воћа у нашој исхрани...

Ученици ИО Мочиоци су сазнали нешто више о важности житарица и правили здрави интегрални хлеб од њих, док је Дан здраве хране њиховим другарима из Шареника протекао у знаку јабуке, приступачне воћке благотворног утицаја на здравље. 
Предшколска група из Мочиоца од различитог воћа правила је воћну салату. У воћној салати су уживали и ђаци из Беле Цркве. Ученици млађих разреда из Равне Горе, Шареника и Мочиоца, као и сви ученици матичне школе на Катићима овај школски дан завршили су израдом фигура од воћа и поврћа у које су уложили много маште и труда, што је резултирало успешним изложбама.