ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Припреме за нову школску годину

Датум: 08. Avgust 2018 20:24 Категорија: Новости из школе

   Непосредно пред почетак нове школске године, биће завршен пројекат обнове и реконструкције мокрих чворова у Основној школи „Мићо Матовић“ на Катићима за који је школа од Општине Ивањица добила финансијска средства у износу од два милиона и деветсто хиљада динара. Радови су у току, а биће завршени у предвиђеном року, до 20. августа.
   У жељи да ученицима и запосленима у ОШ „Мићо Матовић“ обезбеди што боље услове за рад, учење и боравак у школском простору, директор школе Милета Караклајић ово лето је провео радно - у надгледању, организацији и координацији радова. Он истиче да су санацијом и адаптацијом дотрајалих санитарних чворова, који су отежавали рад наставницима и ученицима,  побољшани здравствено-хигијенски услови у којима се одвија школска пракса, због чега је захвалан на помоћи и подршци локалне самоуправе.

  Са циљем да ученици што пре уђу у топлије учионице, директор Караклајић каже да ускоро очекује почетак радова који ће побољшати енергетску ефикасност школског објекта. Очекује донацију за замену и репарацију дела кровног покривача, постављање термоизолације, замену дела столарије, за коју је школа спремила пројектну документацију  којом ће конкурисати за финансијска средства. Очекује и реконструкцију грејне мреже коју ће реализовати фирма „Владекс“, чији је власник Рацо Јанковић из Београда, иначе бивши  ученик наше школе. 
   Директор Караклајић даље наводи и да су у току бројни радови на уређењу објекта, како би школска година могла да почне у чистом и безбедном амбијенту – школске просторије су окречене, простор око школе, као и игралиште опрани и очишћени, проверени  материјално-технички услови неопходни за почетак рада и извршене неопходне корекције и поправке.
    Наставнике и ђаке, који су још увек на распусту, дочекаће неупоредиво бољи услови него до сада и директор се нада да ће им то бити додатни мотив за рад.