ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Олимпијада сеоских школа

Датум: 31. Maj 2018 09:58 Категорија: Новости из школе

У петак 25. маја, имали смо задовољство да угостимо драге госте, ученике и њихове наставнике, на традиционалној Олимпијади сеоских школа ивањичке општине, као домаћини ове спортске манифестације. У име ученика ОШ „Мићо Матовић“ из Катића и њених издвојених одељења добродошлицу присутнима пожелели су наставници физичког васпитања Људмила Поповић и Ален Хаџић, директор школе Милета Караклајић, као и Миладин Божовић, секретар Спортског савеза Ивањице, под чијим покровитељством је одржано ово спортско такмичење. Такмичили су се ученици из седам основних школа у дисциплинама фудбал, одбојка, кошарка, трчање, скок у даљ, бацање кугле, шах и стони тенис. Ученици су играли свим срцем, борили се достојанствено и уживали. Лепо дружење, фер игра, добри резултати, похвале и медаље корисна су и лепа искуства која носе из ове спортске авантуре...

Бављење спортом има непроцењиви значај за ментални и физички развој сваког ученика, чини их спремнијим за школске и животне изазове, одговорнијим, истрајнијим и ангажованијим, ближим олимпијском идеалу толеранције и солидарности и зато су ученици овој манифестацији приступили са пуно радости и љубави. Угледајући се на велика имена из света спорта, у њиховим победама проналазе мотив за превазилажење свакодневних изазова. Иако у сеоској средини немају могућности за похађање стручно вођених ваншколских тренинга, велике и опремљене сале у којима би развијали своје вештине, они имају добре наставнике физичког васпитања и њима љубав према спорту, мотивација и жеља да једног дана можда и сами постану успешни спортисти, не мањкају.
Ова Олимпијада је зато борба свих учесника за спорт у сеоским школама, борба за спорт у нашој земљи уопште. 
У генералном пласману прво место заузела је ОШ ,,Сретен Лазаревић" из Прилика, друго место ОШ ,,Проф. др Недељко Кошанин" из Девића и треће место ОШ ,,Мићо Матовић" из Катића.