ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Вест

Порука колегама

Датум: 21. Januar 2014 20:45 Категорија: Новости из окружења


„КРЕНИТЕ У РАТ ПРОТИВ СВИХ СТАРЛЕТА, СПОНЗОРУША, ПЕВАЧИЦА, МАНЕКЕНКИ, ТАЈКУНА, БИЗНИСМЕНА
... И ПОБЕДИТЕ ИХ... ЗА ТАЈ РАТ ИМАТЕ 45 МИНУТА ДНЕВНО СКОРО СВАКОГ РАДНОГ ДАНА, А ТО НИЈЕ МАЛО…”

др РАЈНА ДРАГИЋЕВИЋ са Филолошког факултета у Београду 

– Помажући својој деци и чудећи се над гомилом података које они свакодневно беспотребно меморишу, а остају ускраћени за основна знања о свом непосредном окружењу и реалном животу, схватила сам колико озбиљних проблема има наш образовни систем у својој неприлагођености стварним потребама – каже ова професорка.

Прочитај

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА!

Датум: 01. Januar 2014 14:01 Категорија: Галерија слика

 
  *  Ученици петог разреда у Мочиоцима: Јелка је спремна...
  *  Ученици петог разреда у Катићима: Књижице пуне петица!
  *  Млађи разреди у Катићима: Журка је већ почела...

Прочитај

Увек може боље

Датум: 05. Decembar 2013 23:59 Категорија: Новости из школе

После два дана целодневног рада Тима просветних саветника, завршена је екстерна евалуација квалитета рада наше школе. Мада ћемо комплетан извештај добити тек после обраде свих прикупљених података и потпуне анализе вредновања, госпођа Данијела Ковачевић-Микић нам је, уз захвалност за лепу сарадњу, приликом одласка ипак 'открила' да је веома пријатно изненађена укупном радном атмосфером у школи, и проценила да ће показани резултати сигурно бити изнад очекиваних. На радном састанку одржаном следећег дана, школски педагог госпођа Верица Бешевић је изнела и детаљније податке о налазима за свих седам области вредновања, уз посебно истицање показаног високог нивоа у области Настава и учење. А директор школе, господин Милета Караклајић је захвалио свим наставницима на доприносу и уложеном досадашњем труду, али је истовремено и најавио велики посао који је пред нама, а то је анализа свих евидентираних слабијих страна у раду (којих неминовно мора бити) и планирање активности за отклањање истих у наредном периоду. Школски тимови за тај посао су већ спремни, а расположење и очекивања свих у колективу је да следећи пут резултати буду још бољи.       

Прочитај

Екстерна евалуација

Датум: 03. Decembar 2013 02:10 Категорија: Новости из школе

Јак јутарњи мраз и снег нису их спречили... Првог децембарског радног дана, тачно у 7:30 у нашу школу су стигли просветни саветници Данијела Ковачевић-Микић, Наташа Симовић и Милорад Крунић, у пратњи начелника Школске управе. Директор школе је, како добри обичаји налажу, госте већ чекао на паркингу, школске просторије су уређене и добро загрејане, а наставници и сви радници школе спремни на својим местима, по 'ратном распореду' за овај дан. Не можемо рећи да није било и мало треме... Очекивао се још долазак ученика и посао је могао да почне - вредновање квалитета рада школе, или што би се по нашки рекло, екстерна  евалуација...
 

Прочитај

Промотивни час

Датум: 27. Novembar 2013 22:36 Категорија: Новости из школе

 
Прошле седмице је, у одељењу Мочиоци, одржан први промотивни час предметног наставника за ученике четвртог разреда, што је обавеза по новом Закону о основном образовању. Час је одржао Драган Шипетић, професор технике а ученици су били јако пажљиви и заинтересовани за ову новину, нарочито приликом групне израде практичног рада. 

Прочитај

ДАН ШКОЛЕ

Датум: 12. Novembar 2013 22:44 Категорија: Новости из школе

 

Прочитај

'Упознајмо полицију'

Датум: 12. Novembar 2013 22:30 Категорија: Новости из школе

Прочитај

'Фини витамини'

Датум: 12. Novembar 2013 22:17 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Песници у школи

Датум: 12. Novembar 2013 22:07 Категорија: Новости из школе

     

Прочитај

Дечија недеља у нашој школи

Датум: 09. Oktobar 2013 21:38 Категорија: Галерија слика

Прочитај