ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Вест

Упис у средње школе

Датум: 05. Maj 2014 23:46 Категорија: Новости из окружења

Конкурс за упис у средње школе 2014/15 можете погледати (и преузети на свој рачунар) са сајта Школске управе Чачак, на следећој адреси:
 
http://www.skolskaupravacacak.rs/images/stories/pdf/konkurs-upis-2014-2015.pdf

Напомена администратора: Тренутно, због још неутврђеног разлога, на ову страну није могуће унети активан линк. Потребно је да наведену адресу копирате помоћу тастера (Ctrl+C), и онда унесете у поље за адресу (Ctrl+V) 

Прочитај

Честитке за Марка!

Датум: 28. April 2014 23:05 Категорија: Новости из окружења

У суботу 26. априла, одржано је Окружно такмичење из Историје. Нашу школу је представљао Марко Драшковић, ученик петог разреда из одељења Мочиоци, а ова смотра младих историчара традиционално се одржава у Такову, једном од најважнијих места у историји Србије. Марко је показао изузетно знање и освојио треће место са 47 бодова (од 50 могућих). Честитамо на овом успеху и Марку, и наставнику Богољубу Делићу.

Резултате можете погледати на сајту ОШ "Таковски устанак"
http://ostakovo.rs/

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 16. April 2014 13:21 Категорија: Новости из школе

 
Ученицима и наставницима желим да лепо проведу пролећни распуст, који почиње данас и завршава се 23. априла. Уједно свима честитам велики празник Васкрсења Христовог, са жељом да тај дан проведу у радости, са својим породицама. Први радни дан после празника је четвртак 24. април, и надам се да ће се сви вратити одморни, са још већим радним еланом за завршницу наставне године.  Христос васкресе - Ваистину васкресе!

 
Директор школе

Прочитај

Учешће на 'Бициклијади'

Датум: 15. April 2014 22:51 Категорија: Новости из окружења

 Ове суботе је, у школи на Братљеву, одржана Општинска смотра 'Шта знаш о саобраћају'. За ово такмичење, које захтева познавање саобраћајних прописа али и спретност у вожњи бицикла, увек има највише заинтересованих ученика, тако да је предметни наставник (Драган Шипетић) одредио осмочлану екипу школе  тек после вишедневних пробних вожњи на импровизованом школском полигону. Мада се не можемо баш похвалити постигнутим резултатима, ученици су веома задовољни због новог искуства, и лепог дружења...

Прочитај

Наши мали песници

Датум: 11. April 2014 20:53 Категорија: Новости из окружења

Дом културе у Ивањици је и овог пролећа објавио Конкурс за најлепшу дечју песму. Учествовали су ученици из осам основних школа, са преко 140 својих поетских првенаца. Нису изостали и млади песници наше школе, из Катића и одељења Мочиоци, а радове су одабрали предметни наставници наставници, Марија Вуковић и Милош Мрдак. Са поносом објављујемо да је песма "Здраво свете" , Саре Маричић из 6/1, освојила другу награду, а још неколико радова је похваљено! Данас су у Дому културе свечано додељене награде и похвале, а најуспешнији радови ће бити и објављени у Зборнику "Пупољци". Честитке за младе песнике и њихове наставнике! 

Прочитај

Завршни испит - пробно тестирање

Датум: 06. April 2014 22:31 Категорија: Новости из окружења


Како ће дефинитивно изгледати овогодишња мала матура, осмаци ће први пут видети 9. и 10. маја за када је заказано пробно тестирање. У петак, 9. маја, од 12 до 14 сати полагаће пробни комбиновани тест. Сутрадан, у суботу 10. маја, од 9 ујутру до 11 сати, имаће пробни испит из српског (матерњег) језика, затим ће наступити тридесетоминутна пауза, а у 11.30 почеће проба испита из математике.

Иако је комбиновани тест код многих изазвао панику, ево добре вести која ће помоћи ђацима да се лакше спреме за овај трећи део завршног испита: на сајту www.mala-matura.com од данас је доступан онлајн комбиновани тест, који сви могу бесплатно користити и спремати се за полагање. Деца ће сада моћи непознате задатке из нових пет предмета да вежбају онлајн, са рачунара или телефона.

Иначе, завршни испит званично ће полагати 16, 17. и 18. јуна. Првог дана решаваће тест из српског, другог из математике, а последњег из комбинованог теста. 

(преузето са сајта ОШ 'Вук Караџић' Чачак)

Прочитај

Одржана редовна седница НВ

Датум: 01. April 2014 00:08 Категорија: Новости из школе

                                                             
Данас је одржана седница Наставничког већа поводом завршетка трећег тромесечја. Разматрана је реализација плана рада и успех ученика, као и друге актуелне теме. Заказана је и следећа седница, у наредној недељи, највероватније за четвртак 10. априла (у 13.30) а главна тема ће бити Школски програм за наредни четворогодишњи период. Због важности теме, присуство је обавезно.

Прочитај

Светски Дан позоришта

Датум: 27. Mart 2014 23:29 Категорија: Новости из окружења

 
     Danas se obeležava  Svetski dan pozorišta 27. mart. Dramski pisac Duško Kovačević, koji upravo priprema najnoviji komad posvećen Branislavu Nušiću, tim povodom kaže:
 - Bila mi je čast da pišem priču o jednom danu u životu Branislava Nušića. Taj dan je njegov šezdeseti rođendan, kada ga Beograd slavi, a on sedi sa nekoliko prijatelja u Skadarliji i priseća se svog života koji je nalik na antičku dramu. U Zvezdara teatru radimo predstavu u čast jednog od najčestitijih Srba, koji nije znao da ga ovoliko volimo i poštujemo. Da je znao, živeo bi i lepše i duže. Njegovi rukopisi su samo formalno datirani za početak 20. veka. Što vreme više odmiče, sve su savremeniji, življi su nego ikad - kaže Kovačević.
(tekst preuzet iz  Blic on-line)

Прочитај

Одржано општинско такмичење из Технике и информатике

Датум: 17. Mart 2014 23:46 Категорија: Новости из школе


  Највише такмичара до сада (56) у свим техничким дисциплинама, највише школа-учесница (пет), и највише присутних наставника технике... то би, у најкраћем, био утисак са овогодишњег Општинског такмичења, које се од 2009. године редовно одржава у нашој школи. Ученици су имали запажене резултате на тесту знања, а потом су демонстрирали и своје, веома занимљиве практичне радове. Оцењивачка комисија, којом је руководио Драган Шипетић, имала је тежак посао да изабере најбоље. Међу ученицима који су пласирани за Регионалну смотру нашли су се и ученици наше школе, Сара Маричић и Стефан Стамболић. Честитамо!

Прочитај

Прослава Савиндана

Датум: 28. Januar 2014 21:29 Категорија: Галерија слика

Прочитај