ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Новости из окружења

СМАЊИВАЊЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ?

Датум: 06. Avgust 2014 22:33 Категорија: Новости из окружења

Како би рад у школи био што ефикаснији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива све заинтересоване да пошаљу своје предлоге и сугестије на тему „Смањење обима администрације наставника и стручних сарадника у школама“.
Своје предлоге, шта од „администрације – извештаји, евиденције итд“ треба укинути, увести или променити, и на који начин то учинити, доставите на имејл адресу  predlozi@mpn.gov.rs  са насловом „Администрација“, 
најкасније до 17. августа 2014. године. Предлози треба да буду у .doc формату.
 
Преузето са сајта УСПРС;
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Прочитај

Godišnji odmor – kako to gordo zvuči!

Датум: 06. Avgust 2014 22:02 Категорија: Новости из окружења


PIŠE: Rada Karanac 
Tekst je preuzet sa portala 'Kolumnist', uz neophodne male izmene učinjene od strane urednika ovog sajta, što nam autor valjda neće previše zameriti... Svakako pročitajte duhoviti prikaz 'letnjeg provoda' prosečnog srpskog intelektualca (ili je ovde ipak reč o iznadprosečnom...)

Godišnji odmor je najlepša stvar koja može da vam se dogodi tokom godine. Čak i pre odlaska na svoj zasluženi odmor, mesec dana  samo odrađujete posao, jer treba da smislitе gde ćete tačno poći: ili „kod nas“ u Crnu Goru ili u Grčku, a možda Turska ili Tunis... Smišljate i da li ćete ići avionom ili krenuti svojim autom; prebirate po glavi šta vam treba od stvari, i koliko je dovoljno da ponesete keša za bezopterećeno uživanje a da vam pri tome ostane i neka svota za septembar... I sve se to, naravno, dešava - negde tamo daleko od ove zemlje.  A U SRBIJI?
U Srbiji godišnje odmore koristimo da beremo maline, krečimo stanove, idemo do rođaka koji živi na 5-6 kilometara jer smo se snašli taman za gorivo, i po čokoladu klincima. Naravno, uvek izbegavamo one rođake koji imaju troje ili čak četvoro dece, jer kada presaberemo koliko košta toliko Milka čokolade, odustajemo

Прочитај

10.јул - Дан науке

Датум: 10. Jul 2014 23:53 Категорија: Новости из окружења

Данашњи дан се у Србији обележава као Дан науке. Посвећен је нашем, и светском, великом научнику Николи Тесли, који је рођен 10. јула 1856. у селу Смиљану код Госпића (сада Република Хрватска). О његовом огромном доприносу развоју науке говорићемо на часовима технике, физике, информатике...

Прочитај

Театар радости

Датум: 12. Jun 2014 23:28 Категорија: Новости из окружења

 Извештај са смотре школских драмских група Моравичког округа можете погледати овде

Прочитај

Одложена екскурзија..

Датум: 15. Maj 2014 23:26 Категорија: Новости из окружења


 Због великих поплава у Србији проглашена је ванредна ситуација у целој земљи, а у Министарству просвете је донета одлука да се одложе све планиране ваннаставне активности, самим тим и екскурзије! У неким градовима је и обустављена настава (Чачак, Лучани, Горњи Милановац...) Наравно, све то је учињено због безбедности ученика. И смотра школских драмских дружина у Чачку, такође се одлаже...
На сликама се види прекид пута у правцу Београда и Ваљева... а у наставку можете прочитати саопштење Министарства у целости...
преузето са сајта: МПНТ, ШУ Чачак, Б92...
(избор: Д.Шипетић)
 

Прочитај

Упис у средње школе

Датум: 05. Maj 2014 23:46 Категорија: Новости из окружења

Конкурс за упис у средње школе 2014/15 можете погледати (и преузети на свој рачунар) са сајта Школске управе Чачак, на следећој адреси:
 
http://www.skolskaupravacacak.rs/images/stories/pdf/konkurs-upis-2014-2015.pdf

Напомена администратора: Тренутно, због још неутврђеног разлога, на ову страну није могуће унети активан линк. Потребно је да наведену адресу копирате помоћу тастера (Ctrl+C), и онда унесете у поље за адресу (Ctrl+V) 

Прочитај

Честитке за Марка!

Датум: 28. April 2014 23:05 Категорија: Новости из окружења

У суботу 26. априла, одржано је Окружно такмичење из Историје. Нашу школу је представљао Марко Драшковић, ученик петог разреда из одељења Мочиоци, а ова смотра младих историчара традиционално се одржава у Такову, једном од најважнијих места у историји Србије. Марко је показао изузетно знање и освојио треће место са 47 бодова (од 50 могућих). Честитамо на овом успеху и Марку, и наставнику Богољубу Делићу.

Резултате можете погледати на сајту ОШ "Таковски устанак"
http://ostakovo.rs/

Прочитај

Учешће на 'Бициклијади'

Датум: 15. April 2014 22:51 Категорија: Новости из окружења

 Ове суботе је, у школи на Братљеву, одржана Општинска смотра 'Шта знаш о саобраћају'. За ово такмичење, које захтева познавање саобраћајних прописа али и спретност у вожњи бицикла, увек има највише заинтересованих ученика, тако да је предметни наставник (Драган Шипетић) одредио осмочлану екипу школе  тек после вишедневних пробних вожњи на импровизованом школском полигону. Мада се не можемо баш похвалити постигнутим резултатима, ученици су веома задовољни због новог искуства, и лепог дружења...

Прочитај

Наши мали песници

Датум: 11. April 2014 20:53 Категорија: Новости из окружења

Дом културе у Ивањици је и овог пролећа објавио Конкурс за најлепшу дечју песму. Учествовали су ученици из осам основних школа, са преко 140 својих поетских првенаца. Нису изостали и млади песници наше школе, из Катића и одељења Мочиоци, а радове су одабрали предметни наставници наставници, Марија Вуковић и Милош Мрдак. Са поносом објављујемо да је песма "Здраво свете" , Саре Маричић из 6/1, освојила другу награду, а још неколико радова је похваљено! Данас су у Дому културе свечано додељене награде и похвале, а најуспешнији радови ће бити и објављени у Зборнику "Пупољци". Честитке за младе песнике и њихове наставнике! 

Прочитај

Завршни испит - пробно тестирање

Датум: 06. April 2014 22:31 Категорија: Новости из окружења


Како ће дефинитивно изгледати овогодишња мала матура, осмаци ће први пут видети 9. и 10. маја за када је заказано пробно тестирање. У петак, 9. маја, од 12 до 14 сати полагаће пробни комбиновани тест. Сутрадан, у суботу 10. маја, од 9 ујутру до 11 сати, имаће пробни испит из српског (матерњег) језика, затим ће наступити тридесетоминутна пауза, а у 11.30 почеће проба испита из математике.

Иако је комбиновани тест код многих изазвао панику, ево добре вести која ће помоћи ђацима да се лакше спреме за овај трећи део завршног испита: на сајту www.mala-matura.com од данас је доступан онлајн комбиновани тест, који сви могу бесплатно користити и спремати се за полагање. Деца ће сада моћи непознате задатке из нових пет предмета да вежбају онлајн, са рачунара или телефона.

Иначе, завршни испит званично ће полагати 16, 17. и 18. јуна. Првог дана решаваће тест из српског, другог из математике, а последњег из комбинованог теста. 

(преузето са сајта ОШ 'Вук Караџић' Чачак)

Прочитај