ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Новости из окружења

Безбедност на Интернету

Датум: 18. Februar 2016 11:31 Категорија: Новости из окружења

Поводом Дана безбедности на Интернету који се обележава у фебруару, подсећамо ученике да, уколико доживе било какву непријатност на друштвеним мрежама (упућивање ружних речи, вређање, ширење неистина о теби, објављивање неприкладних фотографија... и било шта друго што те узнемирава) то обавезно ОДМАХ кажу родитељима или наставнику. Што пре пријавите такав случај, пре се може наћи и решење проблема!
Информације и савете на ову тему можете наћи и на сајту:
 https://www.facebook.com/BirajReciHejtSpreci/app/634169700048250/

Прочитај

Веронаука и Грађанско први на 'удару'

Датум: 23. Decembar 2015 10:45 Категорија: Новости из окружења


Министар Вербић се обратио Националном просветном савету са захтевом да се преиспита оптерећеност ученика, како у погледу броја часова, тако и самих садржаја предмета. Уједно је предложио да се размотри оправданост  и сврсисходност изучавања Верске наставе и Грађанског васпитања током основног и средњошколског образовања. Његов став је да су за ове предмете довољне и четири године, као и да поједини изборни предмети (попут Изабраног спорта и Чувара природе) могу да 'пређу' у ваннаставне активности. Лепо што ће се ученици бар мало растеретити, али ће цех (у виду бројних секција) изгледа опет да плате наставници.  
извор: сајт Министарства просвете 

Прочитај

Ne propustite!

Датум: 11. Decembar 2015 11:40 Категорија: Новости из окружења

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka, u okviru proslave Dana grada Čačka, u petak 11. decembra 2015. godine u 18.00 časova, u Sali Skupštine grada Čačka, organizuje predavanje prof. dr Rajne Dragićević  „Škole i biblioteke kao čuvari srpskog jezika”. Predavanje je namenjeno nastavnicima srpskog jezika i književnosti , vaspitačima, bibliotekarima, učenicima i svim građanima koji žele da saznaju nešto više o svom maternjem jeziku i tradiciji. Dr Rajna Dragićević je redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Gradska biblioteka predlaže ustanovama da ovo predavanje evidentiraju kao tri sata stručnog usavršavanja.

preuzeto sa sajta Školske uprave Čačak


Прочитај

Нови радови у Мочиоцима

Датум: 18. Novembar 2015 12:19 Категорија: Новости из окружења

Ових дана у Мочиоцима поново брује машине. Почело је уређивање корита Пресечке реке, као што је то пре пар година учињено и са обалама реке Јанчице. Покретач ове акције, директор наше школе, господин Милета Караклајић каже: „Ове две реке се састају у самом школском дворишту, и од њих настаје Велики Рзав са којег воду за пиће користи више од 200 хиљада житеља Моравичког и Златиборског округа, и од великог је значаја да се могућност загађења воде сведе на најмању могућу меру. Уређење корита и камене обалоутврде су основни услов за то. Истовремено се отклања и опасност од оштећења школских објеката приликом бујичних поплава које су биле веома честе у претходном периоду“. 

Прочитај

Дан љубазности

Датум: 13. Novembar 2015 10:53 Категорија: Новости из окружења

     Од 1998. године,  данашњи дан се обележава као Светски дан љубазности. У Србији се 13. новембар не обележава посебним акцијама али то не спречава сваког појединца да некоме поклони осмех, цвет, лепу реч, учини неко добро дело према незнанцима, или пријатељима пошаље честитку. Љубазност према другима увећава нашу срећу. Насмешите се и помозите колегама, поделите комплименте пријатељима, поклоните чоколаду... Покажите осмех уз ове три чаробне речи "хвала", "молим", "извините". И нека то не буде само данас!

Прочитај

Наградни конкурс

Датум: 10. Novembar 2015 19:43 Категорија: Новости из окружења

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписује наградни конкурс  „Дигитални час“ за школску 2015/2016. годину. Конкурс је намењен наставницима разредне наставе и предметним наставницима који успешно користе информационе и комуникационе технологије у настави, и који су креативни у свом раду. Пријављени рад треба да садржи приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства.
 Рок за подношење пријава је 20.11.2015 године.

Прочитај

Огласило се црквено звоно, после три века

Датум: 28. Oktobar 2015 10:00 Категорија: Новости из окружења

Јуче је у живописном подмучањском селу Мочиоцима, било посебно свечано. Црква Свете Петке, која се гради у непосредној близини школе, први пут је прославила своју црквену славу. Велики број ученика, мештана и гостију присуствовали су литургији, многи и први пут. Литургију је служио наш вероучитељ, овдашњи свештеник, протојереј-ставрофор Далибор Милошевић. До околних брда је одјекивао звук црквеног звона, које је ових дана постављено на привремени звоник. После литургије уследио је и славски ручак у трпезарији школе. 

Прочитај

Конкурс за најлепшу љубавну песму

Датум: 16. Oktobar 2015 21:18 Категорија: Новости из окружења

Дом Културе у Ивањици и ове године објављује кокурс за најлепшу љубавну песму. Пријаве се примају од 15. октобра до 30. новембра. Могу се послати највише три необјављене песме, у два примерка, потписане шифром. Разрешење шифре треба послати у посебном коверту. Најбољима ће бити додељене награде. Ето прилике да за тренутак оставите своје мобилне телефоне и покушате нешто креативније... Радови се шаљу на адресу: Дом културе, В. Маринковић бб, 32250 Ивањица, са назнаком „за Најлешпу љубавну песму“.

Прочитај

Министар Илић у Катићима

Датум: 23. Septembar 2015 23:26 Категорија: Новости из окружења

Данас је господин Велимир Илић, министар у Влади Србије, на позив директора наше школе, посетио Катиће, Равну Гору и Мочиоце. Поред задржавања у школи (одељење Мочиоци), министар је обишао и градилиште нове цркве Свете Петке, један мост оштећен у поплавама у засеоку Клекова и деоницу пута у Равној Гори. Обећао је помоћ у свим планираним радовима. Илић је нашао време и за разговор са мештанима на пољима кромпира (на имању Милутина Стојковића у Катићима). 

Прочитај

Нушићијада - јединствен фестивал у Србији

Датум: 30. Avgust 2015 22:47 Категорија: Новости из окружења

Прочитај