ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Новости из окружења

Нема јесењег распуста !

Датум: 10. Avgust 2016 23:21 Категорија: Новости из окружења


Објављен је календар образовно-васпитног рада за 2016/2017 годину. Можете га погледати и преузети на следећем линку.
Нова школска година ће почети у четвртак 1. септембра, а настава се завршава 13. јуна (за осмаке 30. маја). И даље ће зимски распуст бити из два дела (од 1. до 9.јануара и од 1. до 13. фебруара), а лоша вест је да јесењи тзв. мини - распуст више не постоји!
Ученици и наставници би могли већ полако да се враћају са мора, река и језера, брзо ће проћи август...  

Прочитај

Ученици генерације 2015/2016

Датум: 06. Jul 2016 16:56 Категорија: Новости из окружења

За најбоље ученике завршних разреда основних и средњих школа Моравичког округа 8. јула ће се одржати лепа свечаност у концертној сали Музичке школе у Чачку. Ученици генерације ће добити и вредан поклон - комплет од 25 кованица са ликовима знаменитих личности које су допринеле духовном и културном идентитету Србије, као и књигу о тим личностима. Дародавац је АД Политика, уз подршку Министарства просвете. У нашој школи, нажалост, ове године нисмо имали 'ученика генерације', али већ следеће године ће неколико одликаша бити у конкуренцији за то ласкаво звање. 

Прочитај

Пример за углед

Датум: 08. Jun 2016 12:22 Категорија: Новости из окружења

Матурско вече је прославила и Ивана Јоровић, репрезентативка Србије у тенису. Ивана је ученица Прехрембено-угоститељске школе у Чачку, четврти разред је завршила ванредно због бројних обавеза у спорту којим се успешно бави. На прославу је стигла право са турнира "Роланд Гарос" у Паризу, да би била заједно са школским другарима и ове вечери, која се памти за цео живот. И поред великог рада и напорних тренинга, Ивана хоће да настави школовање: "Желим да завршим факултет, јер сматрам да млада особа може унапредити своју личност једино образовањем".
текст и фото: Јелена Медић, Блиц спорт

Прочитај

Признање нашем вероучитељу

Датум: 19. Maj 2016 09:25 Категорија: Новости из окружења

На годишњој скупштини Општинске организације Црвеног крста у Ивањици додељена су признања заслужним организацијама и појединцима који су својим ангажовањем допринели остварењу хуманих циљева ове организације. Међу добитницима признања нашла се и Црквена Општина Брезова којој је додељена републичка плакета „Широко срце“ за, како је речено, постигнуте изузетне резултате у омасовљењу добровољног давалаштва крви. Ово значајно признање је заслужено организовањем три веома успешне акције добровољног давања крви у току 2015. године, у месним заједницама Мочиоци и Катићи које припадају брезовачкој парохији. У тим акцијама остварена је изванредна сарадња са локалном средином и основном школом „Мићо Матовић“ из Катића.  Посебна захвалница за сарадњу са Општинском организацијом Црвеног крста, свечано је уручена свештенику Далибору Милошевићу, који је и сам вишеструки добровољни давалац крви.
пренето са сајта Епархије жичке

Прочитај

Упис у средње школе

Датум: 11. Maj 2016 13:27 Категорија: Новости из окружења


Полагање завршног испита обавиће се у следећим терминима:
   – решавање теста из српског језика 15. јуна 2016. године,
   – решавање теста из математике 16. јуна 2016. године,
   – решавање комбинованог теста 17. јуна 2016. године.
Сви испити су у времену од 09.00 до 11.00 часова.


Календар уписних активности за ученике осмог разреда можете преузети на следећој адреси:
http://www.skolskaupravacacak.rs/images/stories/pdf/KALENDAR_UPISNIH_AKTIVNOSTI_2016.pdf
Општи услови за упис садржани су у Конкурсу за упис, на следећој адреси: 
http://www.skolskaupravacacak.rs/images/stories/pdf/KONKURS-2016-UVODNI-DEO.pdf

Прочитај

Сећање на хероја

Датум: 05. Maj 2016 10:49 Категорија: Новости из окружења

Пре седамнаест година, 4. маја 1999. командант ловачко-авијацијског пука Миленко Павловић извукао је млађег колегу пилота из авиона, и уместо њега полетео ка НАТО авионима који су бомбардовали Ваљево. Летео је право у смрт! 
Тада се само 14 наших авиона "миг 29" могло супротставити НАТО авијацији са 600 најсавременијих летелица. Са упола мањим дометом радара и три пута мањим дометом ракета, наши пилоти су били немоћни да се супротставе бројнијем и технички надмоћнијем непријатељу. Авиони у полуисправном стању постајали су лака мета. Пуковник Миленко Павловић добро је знао да сваки лет носи такав ризик. Када је стигло наређење о полетању на НАТО авионе који су надлетели Ваљево, Павловић је  задржао млађег колегу пилота да не полети. Пришао је авиону и рекао: "Нећете ви да гинете, ја ћу!" Извукао је из кокпита младог пилота и полетео пут свог родног града...

Прочитај

Комшијски дерби

Датум: 20. April 2016 12:29 Категорија: Новости из окружења

Прошлог четвртка је одиграна одложена фудбалска утакмица Општинске лиге између ФК "Брезова" и ФК "Прилике". Меч се играо на школским спортским теренима. Велики број мештана, наравно и ученика наше школе, бодрили су домаћу екипу, али су победу, резултатом 1:2, ипак извојевали фудбалери из Прилика.

Прочитај

Тест из биологије шокирао основце!

Датум: 17. Mart 2016 12:35 Категорија: Новости из окружења

На недавно одржаном Општинском такмичењу из биологије, по општој оцени предметних наставника, тестови су били непримерени узрасту ученика, са пуно задатака којих нема у школском градиву, са лошим преводима, са правописним, па чак и материјалним грешкама. Овим поводом је одржана ванредна седница Српског биолошког друштва, и СБД се извињава учесницима такмичења, њиховим наставницима и родитељима, зато што труд и залагање ученика нису адекватно вредновани. Изнет је и званични податак да је од 11333 ученика који су у Србији изашли на општинско такмичење, само 44 ученика прешло праг за одлазак на градско/окружно такмичење, што чини невероватних 0,4%.
Одлучено је да сви учесници општинског такмичења имају право учешћа на даљим нивоима такмичења, а тестове ће саставити нови аутори.
 преузето са сајта: www.serbiosoc.org.rs/?p=392

Прочитај

Kњижевно вече на водопаду

Датум: 10. Mart 2016 13:07 Категорија: Новости из окружења

У недељу 13. марта, од 19 до 20 часова, у ресторану „Водопад“ у Ивањици, одржаће се промоција књиге Орвел, Србија Раде Каранац, просветног саветника из Чачка. У овој збирци је обједињено 60 колумни, које прате друштвено-политичке прилике у Србији од 2012. године, наовамо.
 „Да живимо у земљи у којој се цени елоквенција,  аналитична прецизност, одважност, бриткост, дар да сатиром освоји читаоца, Рада Каранац би била међу најцењенијим колумнистима. Нама овде, остаје да њене текстове рекордне читаности обасипамо 'лајковима' на друштвеним мрежама“  истиче се у рецензији књиге. О књизи ће говорити ауторка и њени пријатељи..  Дођите!
 
преузето са сајта ГЗС
 

Прочитај

Штрајк упозорења

Датум: 25. Februar 2016 10:30 Категорија: Новости из окружења

У организацији сва четири синдиката образовања, данас је у школама широм Србије одржан штрајк упозорења. Синдикални захтеви се односе углавном на материјални положај запослених (који стварно и реално јесте на недопустиво ниском нивоу). И наша школа је подржала овај протест, па су на првом часу наставници, уместо редовне наставе, ученицима говорили о значају образовања и улози просветних радника у савременом друштву.. 

Прочитај