ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

A САДА - ПЛАН ИНТЕГРИТЕТА!

Датум: 12. Mart 2013 22:43 Категорија: Новости из школе

Има ли краја захтевима и обавезама које се у последње време намећу школама?
Не мало енергије и времена смо уложили у едукацију за област инклузивног образовања, како-тако је заживео и процес самовредновања све са акционим плановима и развојним планирањем, екстерна евалуација рада школа је у пуном јеку, огледни и угледни часови су већ редовна пракса наставника, иновације у настави су прописане као обавеза, траже се писани извештаји о свакој дневној активности; тек што смо започели израду личног портфолиа а већ се најављује исти документ и за ученике, обавезно је стручно усавршавање са прописаним бројем сати... а није за потцењивање и податак да се за три 'административна' школска штампача тонери купују сваког месеца, са припадајућим све већим количинама папира.
И таман да смо се мало посветили свом основном послу (у току су школска и општинска такмичења ученика из свих предмета), кад стиже нови захтев: израда плана интегритета установе; рок - до краја овог месеца! Достављен нам је и Приручник на 48 страна, из којег сазнајемо на шта се заправо тај план односи али истовремено видимо и да је Приручник још из јануара 2012. а обавеза израде плана прописана законом пре више од две године! Нама се оставља невероватних 15 дана за тај обиман посао! 
Кратко упознавање са овим, верујем за све вас новим појмом, можете прочитати у наставку...

 

Прочитај

ПРВА КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА - УСПЕШНО

Датум: 12. Februar 2013 00:43 Категорија: Новости из школе

Ове године је у календар Министарства просвете по први пут ушла и Књижевна олимпијада за ученике седмог и осмог разреда. За разлику од уобичајеног такмичења из Српског језика на којем је доминантно познавање граматике, ова смотра је посвећена само књижевности; питања се односе на писце и књижевна дела која се обрађују у основној школи. После одржаног школског такмичења, право учешћа на општинском нивоу је стекло троје ученика седмог и двоје из осмог разреда.
Општинско такмичење  је одржано 9. фебруара у школи 'Милинко Кушић' а постигнутим резултатима наших ученика можемо бити задовољни. Сви су имали изнад 60% тачних одговора а Зорана Стојковић из 7/1 је, у немалој конкуренцији седмог разреда, освојила треће место и пласман за следећи ниво.
Зорани и њеном наставнику Милошу честитамо и желимо успех и на Окружној олимпијади!   

Прочитај

ЗНАЧАЈНА НОВИНА

Датум: 18. Decembar 2012 11:39 Категорија: Новости из школе

Као и друге сеоске школе у општини, и наша школа до сада није имала психолога и педагога. Само смо слушали од колега из града о искуствима са популарном 'пепси' службом... и нисмо приметили да су баш одушевљени! Да ли су били у праву, имаћемо сада прилику и лично да се уверимо...

Прочитај

Донација пољске амбасаде

Датум: 24. Oktobar 2012 19:11 Категорија: Новости из школе

У понедељак су ученици издвојеног  одељења у Мочиоцима били пријатно изненађени - уместо да на великом одмору трче у локалну продавницу по пецива, чекао их је већ припремљен доручак и топао чај у новоопремљеној школској кухињи...
 

Прочитај

ДАН ШКОЛЕ

Датум: 06. Oktobar 2012 20:36 Категорија: Новости из школе

 
Ове године ћемо Дан школе 6. новембар прославити у издвојеном одељењу Мочиоци. Том приликом ће бити свечано отворена ђачка кухиња у овој школи. Очекујемо присуство представника пољске амбасаде, која је била донатор за ову инвестицију, представника Министарства просвете, општине Ивањица и других гостију. Школа истовремено обележава и велики јубилеј - 130 година рада! Ученици са својим наставницима припремају занимљив програм, а директор школе ће се побринути за свечани ручак, наравно са трубачима... Домаћински, као и увек! 
 

Прочитај