ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Одржана редовна седница НВ

Датум: 01. April 2014 00:08 Категорија: Новости из школе

                                                             
Данас је одржана седница Наставничког већа поводом завршетка трећег тромесечја. Разматрана је реализација плана рада и успех ученика, као и друге актуелне теме. Заказана је и следећа седница, у наредној недељи, највероватније за четвртак 10. априла (у 13.30) а главна тема ће бити Школски програм за наредни четворогодишњи период. Због важности теме, присуство је обавезно.

Прочитај

Одржано општинско такмичење из Технике и информатике

Датум: 17. Mart 2014 23:46 Категорија: Новости из школе


  Највише такмичара до сада (56) у свим техничким дисциплинама, највише школа-учесница (пет), и највише присутних наставника технике... то би, у најкраћем, био утисак са овогодишњег Општинског такмичења, које се од 2009. године редовно одржава у нашој школи. Ученици су имали запажене резултате на тесту знања, а потом су демонстрирали и своје, веома занимљиве практичне радове. Оцењивачка комисија, којом је руководио Драган Шипетић, имала је тежак посао да изабере најбоље. Међу ученицима који су пласирани за Регионалну смотру нашли су се и ученици наше школе, Сара Маричић и Стефан Стамболић. Честитамо!

Прочитај

Увек може боље

Датум: 05. Decembar 2013 23:59 Категорија: Новости из школе

После два дана целодневног рада Тима просветних саветника, завршена је екстерна евалуација квалитета рада наше школе. Мада ћемо комплетан извештај добити тек после обраде свих прикупљених података и потпуне анализе вредновања, госпођа Данијела Ковачевић-Микић нам је, уз захвалност за лепу сарадњу, приликом одласка ипак 'открила' да је веома пријатно изненађена укупном радном атмосфером у школи, и проценила да ће показани резултати сигурно бити изнад очекиваних. На радном састанку одржаном следећег дана, школски педагог госпођа Верица Бешевић је изнела и детаљније податке о налазима за свих седам области вредновања, уз посебно истицање показаног високог нивоа у области Настава и учење. А директор школе, господин Милета Караклајић је захвалио свим наставницима на доприносу и уложеном досадашњем труду, али је истовремено и најавио велики посао који је пред нама, а то је анализа свих евидентираних слабијих страна у раду (којих неминовно мора бити) и планирање активности за отклањање истих у наредном периоду. Школски тимови за тај посао су већ спремни, а расположење и очекивања свих у колективу је да следећи пут резултати буду још бољи.       

Прочитај

Екстерна евалуација

Датум: 03. Decembar 2013 02:10 Категорија: Новости из школе

Јак јутарњи мраз и снег нису их спречили... Првог децембарског радног дана, тачно у 7:30 у нашу школу су стигли просветни саветници Данијела Ковачевић-Микић, Наташа Симовић и Милорад Крунић, у пратњи начелника Школске управе. Директор школе је, како добри обичаји налажу, госте већ чекао на паркингу, школске просторије су уређене и добро загрејане, а наставници и сви радници школе спремни на својим местима, по 'ратном распореду' за овај дан. Не можемо рећи да није било и мало треме... Очекивао се још долазак ученика и посао је могао да почне - вредновање квалитета рада школе, или што би се по нашки рекло, екстерна  евалуација...
 

Прочитај

Промотивни час

Датум: 27. Novembar 2013 22:36 Категорија: Новости из школе

 
Прошле седмице је, у одељењу Мочиоци, одржан први промотивни час предметног наставника за ученике четвртог разреда, што је обавеза по новом Закону о основном образовању. Час је одржао Драган Шипетић, професор технике а ученици су били јако пажљиви и заинтересовани за ову новину, нарочито приликом групне израде практичног рада. 

Прочитај

ДАН ШКОЛЕ

Датум: 12. Novembar 2013 22:44 Категорија: Новости из школе

 

Прочитај

'Упознајмо полицију'

Датум: 12. Novembar 2013 22:30 Категорија: Новости из школе

Прочитај

'Фини витамини'

Датум: 12. Novembar 2013 22:17 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Песници у школи

Датум: 12. Novembar 2013 22:07 Категорија: Новости из школе

     

Прочитај

Одржан јесењи крос

Датум: 25. Septembar 2013 23:20 Категорија: Новости из школе

Прочитај