ОШ "МИЋО МАТОВИЋ" - Катићи
135 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Видовдан 2013

Датум: 28. Jun 2013 00:22 Категорија: Новости из школе


Активности у школи поводом завршетка наставне године:

Четвртак  27. 6.        Излази нови број школских новина 'КОРАЦИ'

Петак       28. 6.         9.00   Родитељски састанци у свим одељењима 
                                     9.30   Свечана подела сведочанстава
                                   10.00   Седница Школаког одбора

Недеља  30. 6.       12.00   Представљање књиге 'БРАТСТВО КАРАКЛАЈА ИЗ ШАРЕНИКА'

И једно појашњење: Завршни испит није поништен, он се признаје као 'мала матура' у смислу завршавања осмогодишњег школовања. Само се, из познатих разлога, резултати тестова неће бодовати приликом уписа у средње школе.

 

Прочитај

МАТУРАНТИ, СРЕЋНО

Датум: 15. Jun 2013 23:18 Категорија: Новости из школе

Приближио се и тај дан када осмаци треба да покажу своје знање, и оправдају оцене из два најважнија предмета. Треме ваљда неће бити превише, уосталом видели сте недавно како то изгледа, на пробном завршном испиту...
Драги матуранти, погледајте још једном упутство које сте сви већ добили, и свакако дођите на време. Испред школе ће вас чекати ваше разредне старешине, а наредна два сата ћете бити препуштени сами себи - па се покажите! Преписивања наравно неће бити, о чему брину дежурни наставници који нису из наше школе, а да све протекне по правилима стараће се и главни контролор, мр. Зоран Вучетић, професор из Гимназије.
Имајте на уму да добрим резултатима афирмишете и себе, и своју школу!
Желимо вам пуно успеха у раду...

Прочитај

ПОСЛЕДЊИ НАСТАВНИ ДАН!

Датум: 07. Jun 2013 00:53 Категорија: Новости из школе


Свим ученицима и колегама желимо да лепо проведу летњи распуст...
Нека ово буде ваше "дуго топло лето" које се памти! Али драга децо, свакако за време распуста прочитајте и коју лепу књигу...

А наставници ће с'времена на време ваљда да се присете својих планова, припрема, извештаја, анализа, усавршавања, вредновања, праћења, оцењивања, евалуација, презентација, документација, евиденција, компетенција, превенција, иновација, инструкција, консултација, акредитација, тенденција, интеракција, индивидуализација, организација, манифестација, орјентација, реализација, конференција, информација, комуникација, координација, корелација, референци, семинара, обука, упитника, инклузија, активности, радионица, модула, облика, садржаја, стратегија, метода, стандарда, исхода, циљева, постигнућа, лиценци, креативности, дидактике, методике, статистике... Размишљајте о томе на некој лепој плажи :)
 
                                 Администрација сајта 


Прочитај

Растанак - свечано и сетно

Датум: 05. Jun 2013 00:18 Категорија: Новости из школе


Прочитај

Прво гостовање наших малих глумаца

Датум: 02. Jun 2013 22:48 Категорија: Новости из школе

     У четвртак 30. маја, драмска секција наше школе учествовала је на првој Смотри школског драмског стваралаштва Моравичког округа. Смотра ове године није имала такмичарски карактер a одржава се у Чачку, на сцени ОШ 'Вук Караџић'. Mи смо били једини представници ивањичких школа.
Са фрагментом из ''Госпође министарке'' наступали су ученици из одељења Мочиоци: Весна, Цана, Дијана, Милош, Душко, Иван и Марко, а припремала их је наставница Марија. Треме (ни)је било а присутна публика је са пажњом одгледала представу. На крају је уследио и велики аплауз...

Прочитај

ЕКСКУРЗИЈА - ЗАЈЕЧАР

Датум: 31. Maj 2013 10:28 Категорија: Новости из школе

Прочитај

ДРУГАРСКО ВЕЧЕ, ГЕНЕРАЦИJA ' 98

Датум: 28. Maj 2013 22:25 Категорија: Новости из школе

Данас је одржано разредно веће за ученике осмог разреда. Разматрали смо успех и владање ученика, и можемо рећи да испраћамо још једну генерацију добре деце из Катића, Мочиоца, Равне Горе и Шареника. Очекујемо да у даљем школовању тек искажу свој потенцијал у пуној мери...

Полазак у нови живот, и растанак са најбезбрижнијим периодом свог одрастања, традиционално ће бити обележен на другарској вечери у петак 31. маја, у школској трпезарији на Катићима. На свечаност су позвани сви родитељи и наставници. Домаћини ће, уз директора школе, бити и разредне старешине Ивана Ивановић и Милош Мрдак. Програм почиње у 18 часова, уз неизбежну домаћу храну, музику и пиће (наравно, безалкохолно). Добродошли! 

Прочитај

A САДА - ПЛАН ИНТЕГРИТЕТА!

Датум: 12. Mart 2013 22:43 Категорија: Новости из школе

Има ли краја захтевима и обавезама које се у последње време намећу школама?
Не мало енергије и времена смо уложили у едукацију за област инклузивног образовања, како-тако је заживео и процес самовредновања све са акционим плановима и развојним планирањем, екстерна евалуација рада школа је у пуном јеку, огледни и угледни часови су већ редовна пракса наставника, иновације у настави су прописане као обавеза, траже се писани извештаји о свакој дневној активности; тек што смо започели израду личног портфолиа а већ се најављује исти документ и за ученике, обавезно је стручно усавршавање са прописаним бројем сати... а није за потцењивање и податак да се за три 'административна' школска штампача тонери купују сваког месеца, са припадајућим све већим количинама папира.
И таман да смо се мало посветили свом основном послу (у току су школска и општинска такмичења ученика из свих предмета), кад стиже нови захтев: израда плана интегритета установе; рок - до краја овог месеца! Достављен нам је и Приручник на 48 страна, из којег сазнајемо на шта се заправо тај план односи али истовремено видимо и да је Приручник још из јануара 2012. а обавеза израде плана прописана законом пре више од две године! Нама се оставља невероватних 15 дана за тај обиман посао! 
Кратко упознавање са овим, верујем за све вас новим појмом, можете прочитати у наставку...

 

Прочитај

ПРВА КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА - УСПЕШНО

Датум: 12. Februar 2013 00:43 Категорија: Новости из школе

Ове године је у календар Министарства просвете по први пут ушла и Књижевна олимпијада за ученике седмог и осмог разреда. За разлику од уобичајеног такмичења из Српског језика на којем је доминантно познавање граматике, ова смотра је посвећена само књижевности; питања се односе на писце и књижевна дела која се обрађују у основној школи. После одржаног школског такмичења, право учешћа на општинском нивоу је стекло троје ученика седмог и двоје из осмог разреда.
Општинско такмичење  је одржано 9. фебруара у школи 'Милинко Кушић' а постигнутим резултатима наших ученика можемо бити задовољни. Сви су имали изнад 60% тачних одговора а Зорана Стојковић из 7/1 је, у немалој конкуренцији седмог разреда, освојила треће место и пласман за следећи ниво.
Зорани и њеном наставнику Милошу честитамо и желимо успех и на Окружној олимпијади!   

Прочитај

ЗНАЧАЈНА НОВИНА

Датум: 18. Decembar 2012 11:39 Категорија: Новости из школе

Као и друге сеоске школе у општини, и наша школа до сада није имала психолога и педагога. Само смо слушали од колега из града о искуствима са популарном 'пепси' службом... и нисмо приметили да су баш одушевљени! Да ли су били у праву, имаћемо сада прилику и лично да се уверимо...

Прочитај