ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Данас без наставе!

Датум: 06. Mart 2015 10:53 Категорија: Новости из школе

Снег од преко тридесет сантиметара и велики број оборених грана јутрос су чекали наставнике на путу до Катића. Али, ђаци нас нису чекали... Неочишћени путеви су спречили малишане да дођу до школе. Није било друге него да попијемо јутарњу кафу, и да се вратимо назад. Договорили смо се да се часови надокнаде у суботу 28. марта.

Прочитај

Књиге на дар

Датум: 05. Mart 2015 21:12 Категорија: Новости из школе

 
Издвојено одељење у Мочиоцима добило је ових дана још један вредан поклон. Наиме, Народна библиотека Србије поклонила је нашој школи више од 400 књига. Одлучено је да све књиге иду у одељење Мочиоци јер постојећи књижни фонд у овом одељењу ни издалека не задовољава потребе и интересовање ученика, док је ситуација у библиотеци матичне школе на Катићима ипак доста боља. Иначе, велики број књига у обе библиотеке практично није више за употребу, што због похабаности, што због неактуелности наслова, па школа има у плану да ове године набави још око 150 књига из сопствених средстава. Народној библиотеци Србије смо захвални на овој значајној донацији, а надамо се и даљој сарадњи.

Прочитај

Обележен Савиндан

Датум: 28. Januar 2015 11:37 Категорија: Новости из школе

 
Школска слава је обележена у матичној школи на Катићима, и издвојеним одељењима Мочиоци, Бела Црква и Равна Гора. Родитељи и мештани су присуствовали ђачким приредбама а најмлађи су са занимањем учествовали у свечаном чину ломљења славског колача. Потом су одржани родитељски састанци и подела ђачких књижица, а на крају програма је уследио и богат славски ручак за све присутне.  

Прочитај

Распуст је завршен, добродошли...

Датум: 19. Januar 2015 18:42 Категорија: Новости из школе


Надамо се да сте се одморили, и лепо провели празничне дане ове зиме. Ујутру вас поново чекају загрејане учионице, бројне приче другара о доживљајима са распуста, али већ сутра почињу и нове школске обавезе. Ако је за утеху, часови су и даље у трајању од 30 минута јер наставници настављају синдикалну борбу за достојанство своје професије... Уједно подсећамо да ће, по календару рада, у среду бити oдржани часови по распореду за понедељак.     

Прочитај

Зима, зима, е па шта је ...

Датум: 29. Decembar 2014 19:48 Категорија: Новости из школе

 
Последњи дани овог полугодишта пробијају се кроз снежну белину подмучањских села! Наше путовање према новогодишњим празницима и зимском распусту, нису зауставили ни велики снежни наноси, ни хладан децембарски ветар. Истина, нису сви ученици данас могли да дођу, али у уторак ће свакако сви бити ту. Тога дана се припрема мала забава за растанак, одржаће се занимљиви квиз знања за старије разреде, а штанд за хуманитарни 'новогодишњи вашар'  је већ постављен у холу школе... 
 

Прочитај

Добродошли на Катиће

Датум: 16. Decembar 2014 06:09 Категорија: Новости из школе

 

Данас ће нашу школу посетити саветници из школске управе у Чачку. Како смо обавештени, у тиму ће бити Рада Каранац, Милорад Крунић и Слађана Мијатовић. Желимо им успешан рад и пријатан боравак у нашој школи. Ученике и наставнике подсећамо да нема разлога ни за какву 'трему'  јер саветници су ту само да помогну. Ми смо на истом послу... 

Прочитај

Почели радови на санацији крова

Датум: 05. Decembar 2014 10:23 Категорија: Новости из школе

 
Од данас ће школа на Катићима поново бити велико градилиште. Радници фирме 'Тандем' из Ивањице су почели радове на препокривању дела школске зграде. Дотрајали бетонски цреп ће бити уклоњен у површини од око 130 квадратних метара, а замениће га појачана кровна конструкција и профилисани алуминиумски лим у лепој црвеној боји. Средства за ову инвестицију обезбеђује Министарство просвете, а директор школе каже да се већ разговара и о наставку радова, односно санацији целог крова. Док трају радови ученици ће, због безбедности, користити искључиво главни улаз у школу.

Прочитај

Долазак амбасадора Републике Пољске

Датум: 25. Novembar 2014 21:43 Категорија: Новости из школе

 

Прочитај

Хуманост на делу

Датум: 13. Novembar 2014 17:29 Категорија: Новости из школе

Данас је у одељењу Мочиоци успешно спроведена акција добровољног давања крви. Најдрагоценију течност су дали наставници и радници школе, са Катића и из Мочиоца, али и један број родитеља ученика. Међу првима су, наравно, били директор школе, председник Школског одбора и председник Синдиката, као и месни свештеник и представник Месне заједнице... Леп пример за ученике који су са занимањем пропратили овај догађај, и обећали да ће се свакако угледати на своје професоре, када буду стекли право да дају крв. Акцију су заједнички организовали школа, Месна заједница и Црквена општина Брезова.

Прочитај

Дружење са пилотима

Датум: 05. Novembar 2014 22:01 Категорија: Новости из школе

Данас су ученици осмог разреда одељења Мочиоци посетили школу на Кушићима, где су имали јединствену прилику да посматрају слетање хеликоптера "Газела-Хо45'",  друже се са посадом ове атрактивне летелице, и да од њих чују како су постали пилоти Војске Србије. Припадници 890. мхе ПЕГАЗИ, млади пилот потпоручник Мудри Иван и командант ескадриле потпуковник Зечевић Мирослав су посебно нагласили да само одлични ученици, примерног владања, могу постати питомци војне ваздухопловне гимназије. На многобројна питања радозналих ученика одговарао је и авиомеханичар, заставник Марковић Слађан, од којег смо сазнали да овај модел хеликоптера има тежину 980кг, а носи још и 590кг горива (керозина) којим се погони снажни пропулзивни мотор од око 900КС, а укупна полетна носивост му је две тоне... Хеликоптер је опште намене, без наоружања, и често се користи за помоћ грађанству у ванредним ситуацијама. Наравно, и за обуку будућих пилота.

Прочитај