ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Јесењи мини-распуст

Датум: 04. Novembar 2015 12:44 Категорија: Новости из школе

Поводом завршетка првог тромесечја (или, ако више волите, првог класификационог периода) календаром је предвиђен дводневни распуст, 9 и 10. новембра. Кад се томе још дода викенд, и државни празник 11. новембар, биће лепих пет дана одмора.
Последњи радни дан је петак 6. новембра, што је код нас исто-времено и Дан школе. Биће обележен ђачком приредбом и скром-ном закуском, а одржаће се и свечана седница Наставничког већа. 

Прочитај

Штрајк упозорења

Датум: 28. Oktobar 2015 10:33 Категорија: Новости из школе

Према одлуци сва четири синдиката образовања, данас није одржан први час у већини основних и средњих школа у Србији. Мада имамо лоша искуства са претходним штрајком, наша школа се придружила овом протесту, како у матичној школи на Катићима, тако и у свим издвојеним одељењима. Захтеви наставника су углавном већ добро познати, а односе се на побољшање заиста незавидног материјалног положаја  радника у просвети.   

Прочитај

Одржан крос

Датум: 08. Oktobar 2015 12:36 Категорија: Новости из школе

У оквиру Дечје недеље јуче је одржан крос за све ученике. У Катићима се трчало на фудбалском стадиону, у Равној Гори, Брезови и Шаренику на спортским теренима, а у одељењу Мочиоци на магистралном путу поред школе. Саобраћај је, наравно, био заустављен у време одржавања кроса а дежурни наставници су пазили на безбедност ученика. Такмичење су са занимањем пратили и  мештани села.

Прочитај

Дечја недеља 5 - 11. октобар 2015.

Датум: 03. Oktobar 2015 21:40 Категорија: Новости из школе

 
        ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ:
 
     Понедељак: Мали уметници
     Уторак: Излет за ученике издвојених одељења
             (дружење у матичној школи на Катићима)
     Среда: Изложба ликовних и литерарних радова
     Четвртак: Маскенбал
     Петак: Спортски сусрети


    "Подршка породици - најбоља подршка деци" 

Прочитај

Седница Наставничког већа

Датум: 22. Avgust 2015 23:36 Категорија: Новости из школе

Септембар се опасно примакао! Седница Наставничког већа је заказана за 24. август у 10 сати. Присуство је обавезно а на дневном реду су важне теме везане за почетак нове школске године. Дакле, распуст приводимо крају, припремамо се и ускоро крећемо! У овој школској години нас очекују и неке новине као што је зимски распуст из два дела, измењен начин описног оцењивања, враћање извесног процента од умањења плате, и још понешто.. А у Србији ће, према објављеним статистичким подацима, ове године у први разред кренути 68.740 малишана, што је за око 2500 више него претходне школске године. Аферим!

Прочитај

Последњи наставни дан

Датум: 12. Jun 2015 14:21 Категорија: Новости из школе


Данас је завршена наставна година коју сигурно нећемо по добру памтити.. Вишемесечни штрајк, скраћени часови, смањене плате, многе радне суботе - не поновило се! Све то, наравно, није покварило расположење ученицима, па су данас, као и сваке године, приредили мале журке за растанак; са слаткишима, сокићима и музиком.. Желимо им да лепо проведу распуст, а на јесен се поново видимо. 
Следеће године нас чека и једна лепа новина - два зимска распуста! Десет дана за Нову годину, и још две седмице у фебруару...
Календар можете преузети са сајта Министарства: http://www.mpn.gov.rs/prosveta/osnovno-obrazovanje-i-vaspitanje/1966-kalendar-obrazovno-vaspitnog-rada-osnovne-skole-za-skolsku-2015-2016-godinu

Прочитај

Осмаци, срећно!

Датум: 29. Maj 2015 12:13 Категорија: Новости из школе

За ђаке осмог разреда данас је последњи дан школске године. Растајемо се од још једне незаборавне генерације. Ускоро ће прославити своје другарско вече, а потом их чека упис у средње школе и мало оштрија уписна политика јер је деце више него прошле године за 1000, а број слободних места мањи је за 2000. Ове године је на завршном испиту промењен и систем бодовања: тестови ће носити 30 уместо досадашњих 40 поена, а успех током школовања највише 70 бодова. На завршни испит треба да изађу сви осмаци, јер у супротном неће имати доказ о завршеној осмолетки и самим тим неће моћи да наставе школовање.
извор: Танјуг

Прочитај

"Олимпијске" медаље за наше ученике

Датум: 21. Maj 2015 21:49 Категорија: Новости из школе

У уторак 19. маја одржане су Друге олимпијске спортске игре за сеоске школе ивањичке општине. Изузетно добар домаћин ове манифестације била је школа у Међуречју, а учествовали су ученици из Прилика, Катића, Кушића, Братљева, Међуречја и Девића. У целодневном програму, уз лепо дружење, одмерили су се у више екипних и појединачних спортова. На крају је уследило свечано проглашење победника и додела медаља. Од наших ученика, златне медаље су понели Драган Ђокић и Дмитар Гачић. Честитамо! 

Прочитај

Општинско такмичење ТИ

Датум: 15. Mart 2015 21:18 Категорија: Новости из школе

 
Наша школа је данас била домаћин општинске смотре младих љубитеља технике. Очекивано, ове године је број учесника-такмичара био далеко мањи него до сада (последица вишемесечног штрајка у школама). Ипак, то није сметало да се уз лепо дружење, одмери стечено знање из технике и информатике, и прикажу занимљиви радови ученика. Можемо се похвалити и добрим резултатима јер су на тесту знања наши ученици Синиша Милановић и Марта Радојичић заузели прво и треће место. Честитамо им и желимо успех на Окружном такмичењу, које ће бити одржано крајем марта у Чачку.                                                       

Прочитај

Честитка колегиницама

Датум: 08. Mart 2015 21:45 Категорија: Новости из школе
         Човек може лако да изгради кућу..
             али, само жена уме да створи ДОМАдминистратор сајта

Прочитај