ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

МАЛА МИ ЗВЕЗДА У ПРОЗОР СИНЕ

Датум: 30. Maj 2021 13:34 Категорија: Новости из школе

На свечаности под називом "Мала ми звезда у прозор сине", коју су организовали Градска библиотека Чачак и Одбор 58. Дисовог пролећа, одржаној 27. маја у Основној школи "Владислав Петковић Дис" у Заблаћу, додељене су награде ученицима основних и средњих школа Моравичког округа за најбоље литерарне радове. Ученици наше школе освојили су две ПРВЕ НАГРАДЕ - Давид Драшковић (у категорији ученика од првог до четвртог разреда) и Ивана Оцокољић (у категорији ученика од петог до осмог разреда) и једну ДРУГУ - Иван Мунитлак (у категорији ученика од петог до осмог разреда).
Овогодишњи добитник Дисове награде песник Стеван Тонтић подржао је младе ствараоце и уручио им награде.
Велика нам је част и задовољство што смо учествовали на 58. Дисовом пролећу, али и радост због постигнутих резултата, који су на понос наставника и ђака. Афирмисање дечјег стваралаштва у овом времену, у којем су они преплављени брзим, готовим дигиталним садржајима, од велике је просветне и културне важности.

Прочитај

УСПЕШАН СПОРТСКИ ДАН НАШИХ УЧЕНИКА

Датум: 17. Maj 2021 07:35 Категорија: Новости из школе

У оквиру Спортских игара младих, највеће манифестације аматерског спорта за децу и омладину, која се на овим просторима одржава под покровитељством Дунав осигурања, на Coca-Cola CUP-у Србије, у Основној школи "Кирило Савић" у Црњеву ученици наше школе остварили су велики успех. Друго место за девојчице и треће за дечаке!
Наставник физичког васпитања Марко Божовић још једном је ученике наше школе довео до запажених резултата и мотивисао их да се још срчаније и преданије боре и што је најважније, баве спортом, заволе здрав начин живота, склапају и негују пријатељства, поштују различитост, солидарност, фер-плеј, што је у складу са основним циљем одржавања ових спортских игара, организованих на професионалном нивоу.
Спортске игре младих, из године у годину постају препознатљив бренд који се развија у свим земљама региона. Признате од стране Међународног олимпијског комитета, Игре су постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи.
Спортске игре младих су од децембра 2017. примљене у чланство Спортског савеза Србије и у Савез за школски спорт Србије.
Честитке за наставника и ученике!

Прочитај

ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ЦРВЕНОГ КРСТА „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ”

Датум: 12. Maj 2021 08:38 Категорија: Новости из школе

На конкурсу који традиционално расписује Црвени крст Србије, ученици наше школе - Јована Краковић VIII-2, Марија Драшковић V-2 и Радован Матовић V-2, уз менторство наставнице српског језика Марије Вуковић Ђедовић - освојили су прво место на републичком нивоу. Победили су у категорији најбољег промотивног филма на тему „Крв живот значи”.
Данас, у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, а поводом 11. маја, Националног дана добровољног давања крви, представници Црвеног крста Ивањице победничкој екипи уручили су награде.
Велика нам је част, радост и задовољство, а пре свега - како појединачна, тако и колективна одговорност - што смо се одазвали акцији подизања свести о важности добровољног давања крви, нарочито у овим епидемиолошки изазовним временима, која су утицала и на избор основних мотива филма.
Филм можете погледати на Јутјуб каналу наше школе.

Прочитај

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИЦА НА ОПШТИНСКОМ ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Датум: 12. Maj 2021 07:58 Категорија: Новости из школе

На Општинском турниру у фудбалу, одржаном 12. 4. 2021. године у Основној школи Кирило Савић
у Црњеву, ученице наше школе, уз припрему и подршку наставника физичког васпитања Марка Божовића, у укупном пласману освојиле су треће место.
Јована Јаковљевић, Јована Краковић, Анђела Стојковић, Данијела Оцокољић и Николина Јанковић - захваљујући великој љубави према фудбалу и залагању на терену, успеле су да остваре успех и добро се позиционирају.
На турниру су учествовале екипе дечака и девојчица - основаца из Ивањице, Црњева, Прилика, Кушића, Девића и Катића.
Иако без пласмана, наши дечаци су се потрудили да учешћем, борбеном игром, такмичарским набојем, лепим акцијама и головима дају допринос спортској афирмацији школе и шире друштвене заједнице и развоју спорта у нашој општини.

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Датум: 28. April 2021 18:04 Категорија: Новости из школе

У петак, 23. априла, у нашој школи обележен је Светски дан књиге. Ученици су исписивали поруке, препознатљиве мисли значајних личности, које се односе на књиге, читање и учење, стихове и строфе омиљених песама, поуке басни, особине драгих ликова из романа - на шареним папирима израђеним у облику књиге. Читали су и одломке из књижевних дела и рецитовали омиљене стихове, све у циљу подизања свести о значају књиге и читања, нашој одговорности за судбину писане речи у модерном свету и значају библиотека као места која ће књигама осигурати будућност.    ВИДЕО

Прочитај

ОД ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ ДО СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Датум: 19. April 2021 21:00 Категорија: Новости из школе

У нашој школи у Катићима 17. 04. 2021. године одржано је општинско такмичење из предмета Техника и технологија. У оквиру такмичења одржано је и стручно усавршавање присутних наставника из свих школа општине Ивањица из предмета Технике и технологије на тему:
Управљање моделом машине робота помоћу Итерфејса, преко рачунара, таблета или мобилног телефона
Наставници су уједно имали и прилику да се стручно усаврше из области Роботике, Интерфејса, микробита и вештачке интелигенције.

Прочитај

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Датум: 17. April 2021 21:15 Категорија: Новости из школе

Данас је  наша школа, већ по традицији, била домаћин Општинског такмичења из Технике и технологије. Учествовало је 25 ученика из ивањичких школа: Милинко Кушић", Кирило Савић", Сретен Лазаревић", Мајор Илић" и Мићо Матовић".
Ове године су пропозиције такмичења  измењене, ученици су радили само тест знања, али то није сметало младим љубитељима технике да покажу знање.
Резултате такмичења можете погледати у прилогу.
Честитамо свим ученицима и њиховим предметним наставницима на постигнутом успеху!

Прочитај

ПОЧАСНИ ГОСТ НАШИХ ЧАСОВА

Датум: 14. April 2021 17:44 Категорија: Новости из школе

Велика нам је част, радост и задовољство да са вама поделимо речи охрабрења, разумевања и подршке, које смо добили од писца Горана Петровића, након што је имао прилику да погледа часове српског језика, које је колегиница Марија Вуковић Ђедовић снимила обрађујући његово дело "Месец над тепсијом". Његове речи враћају веру у опстанак књиге, смисао читања и победу књижевности у модерном добу под чијом смо опсадом! Ово су и речи које враћају достојанство школи и звању просветног радника. Поносни смо!

Прочитај

ЧАСОВИ НАШИХ НАСТАВНИКА НА РТС-у

Датум: 14. April 2021 16:41 Категорија: Новости из школе

    Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања ове школске године организовало је образовно-васпитни рад путем наставе на даљину емитовањем часова наставе које припремају и реализују наставници запослени у школама на територији Републике Србије.
     Снимљени часови чине базу примера добре праксе која је доступна на РТС Планети и званичној интернет страници Завода и Министарства. Часови из базе часова емитују се путем јавног медијског сервиса.
     У претходном периоду снимање часова координирано је од стране Школске управе Чачак. Међу наставницима који су снимили 273 часа била су три наставника наше школе. То су:
  • Стојанка Трифуновић, наставница географије;
  • Марија Вуковић Ђедовић, наставница српског језика и књижевности;
  • Марина Цветковић, наставница српског језика и књижевности.

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН СРЕЋЕ

Датум: 20. Mart 2021 15:56 Категорија: Новости из школе

Међународни дан среће, глобалан духовни покрет, прославља се сваког 20. марта. Циљ је да се повећа свест о важности потраге за срећом и добробити светског становништва, с обзиром на то да је потрага за срећом основни људски циљ.
Наша добра, паметна и вредна деца желе вам срећан Светски дан среће! Погледајте видео који су снимили за вас: https://www.youtube.com/watch?v=MrFkq0jTfTA.
Свима желимо срећан и испуњен живот!

Прочитај