ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Одржан крос РТС

Датум: 13. Maj 2016 11:02 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Спортски дан у Мочиоцима

Датум: 11. Maj 2016 11:03 Категорија: Новости из школе

 
У понедељак 9. маја, гости наше школе су били ученици из ОШ "Светолик Лазаревић" из Брекова, села које припада суседној општини Ариље, али није  далеко од Катића, наравно ако се иде локалним, сеоским путевима. Био је леп сунчан дан, тако да су одигране две утакмице школских "репрезентација", фудбал и кошарка. Резултат ћемо прећутати (ученици из Брекова свакако неће), али важније од тога је лепа атмосфера на спортским теренима одељења Мочиоци и подршка бројних навијача, као и дружење ученика и наставника које је уследило после утакмице. Договорено је да следећи пут ми будемо гости у Брекову.  

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 27. April 2016 11:48 Категорија: Новости из школе

Данас је последњи наставни дан пред "мини-мини" пролећни распуст. Ученици млађих разреда и предшколци, заједно са својим родитељима и учитељицама, приредили су изложбу шарених јаја и пригодних цртежа, у част предстојећег великог верског празника - Васкрса.
Ове године је истог дана и Први мај - међународни празник рада.
У школу се полази у среду 4. маја.
Свим ученицима и наставница желимо срећне празнике! 

 

Прочитај

Успешна проба!

Датум: 20. April 2016 12:42 Категорија: Новости из школе

У петак и суботу је, по упутству Министарства, и у нашој школи одржан пробни завршни испит за ученике осмог разреда. Све је протекло у најбољем реду, комисије су успешно одрадиле свој део посла, а ученици свој... Била је ово прилика да осмаци провере своје знање, и спремнији изађу на прави завршни испит. Остварени резултати ће бити разматрани на седници Наставничког већа, заказаној за данас у пола два. 

Прочитај

Они представљају школу

Датум: 06. April 2016 09:57 Категорија: Новости из школе

После успешних наступа на школском и Општинском такмичењу, најбољи ученици наше школе ће своје знање одмерити и са вршњацима из целог Моравчког округа, на Окружним такмичењима. Школу ће представљати следећи ученици:
математика - Александра Милинковић; 
историја - Марко Драшковић; 
хемија - Марко Драшковић и Синиша Милановић; 
биологија - Јана Димитријевић, Александра Милинковић и Ненад Петковић; техника и информатика - Марта Радојичић, Милица Чекеревац, Синиша Милановић и Дејан Оцокољић. Желимо им добре резултате.
 

Прочитај

Распуст!

Датум: 29. Januar 2016 11:29 Категорија: Новости из школе


Свим ученицима и колегама желим да лепо проведу зимски распуст; да се одморе, али и да се припреме за наставак школске године. 
Подсећам да је први наставни дан у другом полугодишту
среда 17. фебруар, али ће часови бити по распореду за понедељак.

 
Директор школе, М.Караклајић

Прочитај

Прослављен Савиндан

Датум: 27. Januar 2016 17:31 Категорија: Новости из школе


Прочитај

Математика није баук!

Датум: 02. Decembar 2015 17:11 Категорија: Новости из школе

Ученица петог разреда у Катићима, Александра Милинковић, од свих предмета највише воли математику. Пошто редовни задаци за њу нису никакав проблем, Александра посећује и часове додатне наставе из овог предмета. Радо иде и на такмичења, и до сада је већ имала одличне резултате. Недавно је, са максималним бројем поена у прва два кола, учествовала у финалу Дописне математичке олимпијаде у Београду. Била је једини представник наше општине на овој масовној смотри младих математичара. Наставница Милкица Марковић, каже да су за Анине резултате, осим талента, подједнако важни залагање и редован рад на часовима. Желимо да Ана само тако и настави..   

Прочитај

Хуманост на делу

Датум: 26. Novembar 2015 12:34 Категорија: Новости из школе

Данас је у Мочиоцима спроведена хуманитарна акција добровољног давања крви. Драгоцену течност су дали наставници школе, родитељи и мештани села, а међу првима су били директор школе и месни свештеник. Укупан број давалаца ипак није премашио број са претходне акције, а разлог је што неколико заинтересованих, по савету лекара нису могли да дају крв због лекова против прехладе које узимају ових дана. Акцију су заједнички организовали наша школа, месна заједница и Црквена општина Брезова. 

Прочитај

Упознајмо полицију

Датум: 24. Novembar 2015 12:15 Категорија: Новости из школе

У оквиру редовне активности под називом "Упознајмо полицију" јуче су школу посетили представници Полицијске станице из Ивањице. Ученици петог разреда су са великим занимањем пратили предавање полицијског наредника Дејана Ђурашевића о улози полиције у заштити и безбедности свих грађана, и нарочито деце. Ђурашевић је посебну пажњу посветио упознавању ученика са појавама вршњачког насиља и начинима како се оно може успешно спречити.

Прочитај