ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

Промоција књиге

Датум: 06. Septembar 2016 13:21 Категорија: Новости из школе

Недавно је у ИО Шареник представљена књига Милана Р. Милошевића "Летопис основне школе у Шаренику". Поново су стару школу походили сви ранији учитељи и бројни бивши ученици, а директор Караклајић, и сам некадашњи ђак ове школе, се постарао за пратећи програм, уз неизбежне трубаче. Аутор књиге, г.Милошевић каже да је књигу припремао неколико година, посао је био доста захтеван, али да је имао и велико задовољство да поново среће ученике, учитеље и мештане села, и да трајно забележи њихова сећања. 

Прочитај

Стручно усавршавање

Датум: 05. Septembar 2016 18:33 Категорија: Новости из школе

Наставници наше школе не занемарују обавезу сталног стручног усавршавања; већ првог викенда у новој школској години организован је дводневни семинар "Култура превазилажења конфликта" који је акредитован и 'доноси' 16 бодова, а развија компетенцију К4. Предавачи су из образовне установе "Академија Филиповић" са којом наша школа последњих година има веома успешну сарадњу. Поред наших наставника, семинару су присуствовали и колеге из школе "Мајор Илић" са Кушића.
 

Прочитај

Први школски час

Датум: 01. Septembar 2016 11:13 Категорија: Новости из школе

После летњег распуста јутрос се огласило звоно у школи на Катићима, али и у сва четири издвојена одељења: Мочиоци, Равна Гора, Бела Црква и Шареник. Школска дворишта су поново оживела, препричавају се лепи доживљаји са распуста, учионице су уредне и чисте, а наставници већ спремни за нову школску годину.. Посебно су дочекани и поздрављени нови прваци. Пожелели смо им срећу и успех, и лепо дружење током школовања!

Прочитај

Павле има сестру!

Датум: 16. Avgust 2016 11:15 Категорија: Новости из школе


     Јуче су Далибор и Милица добили кћер Ангелину     
     нека их прати срећа!


    ЧЕСТИТАМО !!!
     
     Овим поводом отац Далибор организује малу прославу,
     данас у 18 сати,  у школској трпезарији. Позване су све колеге..


Прочитај

Последњи наставни дан!

Датум: 14. Jun 2016 11:35 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Спортски сусрети на Катићима

Датум: 14. Jun 2016 11:31 Категорија: Новости из школе

 
У недељу 12. јуна је одржано традиционално дружење наставника основних и средњих школа са територије општине Ивањица, овог пута у нашој школи. Организатор ових окупљања је синдикат просветних радника - УСПРС. Упорна преподневна киша није успела да поквари добро расположење учесника, а време до ручка је испуњено спортским надметањима у сали школе, која су по престанку кише настављена и на рукометном и кошаркашком игралишту. Више од педесет учесника скупа су на крају били презадовољни нашим гостопримством.   

Прочитај

Другарско вече

Датум: 13. Jun 2016 18:51 Категорија: Новости из школе

Прочитај

Срећан пут, сунчан дан..

Датум: 26. Maj 2016 09:21 Категорија: Новости из школе

Ученици млађих разреда су нестрпљиво чекали данашњи дан. Јутрос су стигли пред школу у пратњи својих родитеља, а аутобуси су већ били спремни. Многима је ово прва екскурзија. Правац Чачак, Крагујевац, потом Јагодина.. Не сумњамо да ће се вратити са пуно лепих утисака, а добра вест је да ове године за све њих није био довољан један аутобус. И ученици старијих разреда сутра крећу на дводневну екскурзију, пут Ниша.
Ученицима и наставницима желимо срећан пут.

Прочитај

НАГРАДНИ КОНКУРС

Датум: 19. Maj 2016 21:34 Категорија: Новости из школе


Oсновна школа „Mићо Матовић“ у Катићима расписује литерарни и ликовни конкурс у оквиру обележавања Међународног дана деце жртава насиља на темуСТОП НАСИЉУ “.
Право учешћа на ликовном конкурсу имају ученици од 1. до 4. разреда
Право учешћа на литерарном конкурсу имају ученици од 5. до 8. разреда Конкурс је отворен од 19. маја до 31. маја 2016. године. Аутори најбољих радова биће награђени, а награде ће  им бити уручене 28. јуна.
 
Тим за заштиту ученика-деце од насиља, злостављања и занемаривања

Прочитај

Снег у мају!

Датум: 17. Maj 2016 12:48 Категорија: Новости из школе

Прочитај