ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
128 ГОДИНА РАДА

Новости из школе

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Датум: 17. April 2021 21:15 Категорија: Новости из школе

Данас је  наша школа, већ по традицији, била домаћин Општинског такмичења из Технике и технологије. Учествовало је 25 ученика из ивањичких школа: Милинко Кушић", Кирило Савић", Сретен Лазаревић", Мајор Илић" и Мићо Матовић".
Ове године су пропозиције такмичења  измењене, ученици су радили само тест знања, али то није сметало младим љубитељима технике да покажу знање.
Резултате такмичења можете погледати у прилогу.
Честитамо свим ученицима и њиховим предметним наставницима на постигнутом успеху!

Прочитај

ПОЧАСНИ ГОСТ НАШИХ ЧАСОВА

Датум: 14. April 2021 17:44 Категорија: Новости из школе

Велика нам је част, радост и задовољство да са вама поделимо речи охрабрења, разумевања и подршке, које смо добили од писца Горана Петровића, након што је имао прилику да погледа часове српског језика, које је колегиница Марија Вуковић Ђедовић снимила обрађујући његово дело "Месец над тепсијом". Његове речи враћају веру у опстанак књиге, смисао читања и победу књижевности у модерном добу под чијом смо опсадом! Ово су и речи које враћају достојанство школи и звању просветног радника. Поносни смо!

Прочитај

ЧАСОВИ НАШИХ НАСТАВНИКА НА РТС-у

Датум: 14. April 2021 16:41 Категорија: Новости из школе

    Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања ове школске године организовало је образовно-васпитни рад путем наставе на даљину емитовањем часова наставе које припремају и реализују наставници запослени у школама на територији Републике Србије.
     Снимљени часови чине базу примера добре праксе која је доступна на РТС Планети и званичној интернет страници Завода и Министарства. Часови из базе часова емитују се путем јавног медијског сервиса.
     У претходном периоду снимање часова координирано је од стране Школске управе Чачак. Међу наставницима који су снимили 273 часа била су три наставника наше школе. То су:
  • Стојанка Трифуновић, наставница географије;
  • Марија Вуковић Ђедовић, наставница српског језика и књижевности;
  • Марина Цветковић, наставница српског језика и књижевности.

Прочитај

СВЕТСКИ ДАН СРЕЋЕ

Датум: 20. Mart 2021 15:56 Категорија: Новости из школе

Међународни дан среће, глобалан духовни покрет, прославља се сваког 20. марта. Циљ је да се повећа свест о важности потраге за срећом и добробити светског становништва, с обзиром на то да је потрага за срећом основни људски циљ.
Наша добра, паметна и вредна деца желе вам срећан Светски дан среће! Погледајте видео који су снимили за вас: https://www.youtube.com/watch?v=MrFkq0jTfTA.
Свима желимо срећан и испуњен живот!

Прочитај

ОДЛАЖЕ СЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Датум: 17. Mart 2021 11:35 Категорија: Новости из школе

По препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а на основу погоршања епидемиолошке ситуације везане за инфекцију КОВИД 19, што је између осталог довело до преласка старијих разреда основне школе на онлајн наставу и мера које је Кризни штаб  донео, ОДЛАЖУ СЕ СВА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ. Уколико епидемиолошки услови дозволе МПНТР-а ће направити нови календар такмичења, о чему ћете на време бити обавештени.

Прочитај

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

Датум: 08. Mart 2021 17:29 Категорија: Новости из школе

У суботу 6. марта 2021. године у Основној школи „Кирило Савић” одржано је општинско такмичење из хемије уз поштовање свих епидемиолошких мера.
На такмичењу је учествовало 4 ученика осмог разреда и 21 седмак из пет основних школа: ОШ Кирило Савић“, ОШ Милинко Кушић“, ОШ Сретен Лазаревић“ Прилике, ОШ Мићо Матовић“ Катићи и ОШ Вучић Величковић“ Међуречје.
Ученица наше школе Милена Димитријевић освојила је друго место! Честитамо Милени и наставници хемије Јелени Стишовић на ангажовању и укупном пласману!

Прочитај

ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ!

Датум: 08. Mart 2021 17:18 Категорија: Новости из школе

Поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара, реализована је четврта по реду акција ДШБС, како би се активности гласног читања заједнички реализовале у што већем броју школа и како би се указало на значај књиге и школске библиотеке у раду са ученицима и наставницима.
Циљ активности школских библиотекара Славице Ћурчић и Милоша Мрдака, који су са ученицима матичне школе и издвојених одељења обележили Национални дан књиге, поштујући мере епидемиолошке предострожности, био је инспирисање и охрабрење ученика да читају више и поделе своје уживање у читању.
Кутак школске библиотеке насловљен је називом Националног дана књиге од корица старих, неупотребљивих књига које су некада биле лектира садашњим наставницима. На такав начин поменутим делима је поново удахнут живот.

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Датум: 25. Februar 2021 08:23 Категорија: Новости из школе

      Педагози Драгана Караклајић и Верица Бешевић, у сарадњи са Тимом за културну и јавну делатност (наставницама разредне наставе Наташом Костић, Надом Мрдак, Биљаном Рабреновић, наставником разредне наставе Звонком Свичевићем и наставницом српског језика Маријом Вуковић Ђедовић) обележиле су Дан ружичастих мајица (Pink Shirt Day). Последња среда у фебруару месецу Међународни је дан борбе против вршњачког насиља, обележен симболом розе мајице.
      Идеја за обележавање овог дана настала је у знак протеста због инцидента који се догодио у Канади 2007. године. Канадски ученик Чарлс Мек Нил у школу је дошао обучен у розе мајицу, у знак подршке својој мајци која је оболела од карцинома дојке. Вршњаци су га због тога исмејали и психички и физички злостављали. Као знак подршке, сутрадан је 50 ученика обукло мајице исте боје, па су розе мајице убрзо постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама.

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Датум: 22. Februar 2021 16:24 Категорија: Новости из школе

Обележавању Светског дана матерњег језика наша школа је и овог 21. фебруара дала допринос пригодним активностима. Оно што ове године издвајамо као посебну и занимљиву активност је филм, у чијој изради је учествовао целокупан колектив наше школе -  наставно и ненаставно особље, свако из перспективе своје области рада и деловања, и ученици, који су се поводом важности чувања матерњег језика као највећег културног богатства, изражавали ликовним и литерарним путем.

Филм је доступан на следећем линку: МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА.

Прочитај

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

Датум: 22. Februar 2021 16:15 Категорија: Новости из школе

У матичној школи у Катићима обележен је Међународни дан безбедног интернета. Тим поводом, наставница информатике и рачунарства Милкица Марковић упознала је ученике старијих разреда о добрим и лошим странама интернета.
Едукација ученика о чувању приватности и идентитета у онлајн простору један је од приоритета наставе информатике у дигиталном добу у којем сви учествујемо.
Формирање дигиталне културе младих значи пре свега њихово дигитално описмењавање, као услов за правилно, ефикасно и безбедно коришћење нових технологија. Безбедан статус деце у виртуелном окружењу значи њихово познавање добрих и лоших страна коришћења интернета.

Прочитај