ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Датум: 10. Decembar 2019 16:15 Категорија: Новости из школе

И овог 7. децембра, сада већ традиционално, наставници и ученици наше школе посетили су Фестивал науке у Београду. Тринаести по реду, под називом „Разоткривање“, обухватио је више од шездесет научних и образовних институција из Србије и иностранства.

Тамо су нас дочекале поставке из друштвених и природних наука, разни експерименти и прилика да кроз игру и забаву научимо нешто ново. Наука без престанка, Експертинејџери и велика Научно-фантастична бина само су неки од програма којима смо присуствовали, док нам је највећу пажњу привукла интерактивна поставка инспирисана мисијом Аполо 11, која је пре педесет година први пут слетела на Месец. С обзиром на то да наше ученике изузетно интересује популаризација науке, као и наука сама, ова посета била је прави ужитак за нас.

Мноштво ученика основних и средњих школа везала је машта, добро расположење, непрекидна жеља за новим сазнањима, као и нестрпљивост у прикупљању информација о свету који нас окружује. Како смо се провели у овој научној авантури, шта смо то интересантно видели и научили, наговестиће вам фотографије које смо том приликом направили. Уживајте!              ГАЛЕРИЈА