ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Ликовна колонија „Осмаци Надежди и Рисиму“

Датум: 06. Novembar 2018 09:10 Категорија: Новости из школе

Наставник ликовног Горан Костић са ученицима осмог разреда ОШ „Мићо Матовић“ (Катићи) и ОШ „Сретен Лазаревић“ (Прилике) учествовао је на дводневној ликовној колонији под називом „Осмаци Надежди и Рисиму“ коју је организовало уметничко одељење Машинско - саобраћајне школе у Чачку. На конкурсу је учествовало 39 школа из Моравичког округа, а комисија је изабрала радове чији аутори ће учествовати на самој колонији – између којих и четворо ученика наставника Горана, од којих је један ученик, нажалост, био спречен да учествује.
У скопу колоније ученицима је одржано предавање о животу и раду сликара Надежде Петровић и Богића Рисимовића – Рисима. Ученици су насликали по један рад уљаним бојама по узору на дела ова два значајна ликовна уметника и упознали се са техником сликања уљаним бојама.

Публика Уметничке школе је гласањем одлучивала о најбољем раду, а награда је израда мурала који ће осликати професори и ученици Уметничке школе у сарадњи са победничком школом, као и посебна награда за самог победника.