ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Одложена екскурзија..

Датум: 15. Maj 2014 23:26 Категорија: Новости из окружења


 Због великих поплава у Србији проглашена је ванредна ситуација у целој земљи, а у Министарству просвете је донета одлука да се одложе све планиране ваннаставне активности, самим тим и екскурзије! У неким градовима је и обустављена настава (Чачак, Лучани, Горњи Милановац...) Наравно, све то је учињено због безбедности ученика. И смотра школских драмских дружина у Чачку, такође се одлаже...
На сликама се види прекид пута у правцу Београда и Ваљева... а у наставку можете прочитати саопштење Министарства у целости...
преузето са сајта: МПНТ, ШУ Чачак, Б92...
(избор: Д.Шипетић)
 

Одлажу се све ваннаставне активности

слика1Министарство просвете, науке и технолошког развоја, на основу одлуке Владе Републике Србије о проглашењу ванредне ситуације на територији Републике Србије, због опасности од поплава, налаже да се из безбедносних разлога одложе све активности које су планиране у предшколским установама, основним и средњим школама, а тичу се такмичења и смотри ученика, наставе у природи, излета, посета и екскурзија, као и свих другихваннаставних облика васпитно-образовног рада који предвиђају окупљање деце и ученика.

Одлуку о прекиду редовне наставе доноси јединица локалне самоуправе. У подручјима земље која нису угрожена, редовна настава може да се одвија несметано.

Ово упозорење доноси се у најбољем интересу деце, ученика и запослених у школским установама, као и њихових родитеља. Оно ће важити док Влада Републике Србије не донесе одлуку о престанку ванредне ситуације, о чему ће установе бити благовремено обавештене.

Министарство апелује на све високошколске установе да прилагоде организацију рада новонасталој ситуацији.