ОШ „МИЋО МАТОВИЋ” - Катићи
130 ГОДИНА РАДА

Шта каже закон

Датум: 25. Januar 2018 12:48 Категорија: Новости из Школске управе


Из Школске управе нас подсећају на законску обавезу стручног усавршавања, али и на прописану евиденцију о томе.. Овде наводимо само краће изводе, а цео текст Данијеле Микић, и образац који ће добро послужити као орјентир при изради личне документације, можете преузети на овом линку.


Члан 149. (изводи): У току важења лиценца може да буде суспендована наставнику, васпитачу и стручном сараднику који ... се према извештају просветног саветника није стручно усавршавао, а просветни саветник у свом извештају утврди да разлози за то нису оправдани.
Члан 151. (изводи): Наставник, васпитач и стручни сарадник, са лиценцом и без лиценце, дужан је да се стално стручно усавршава ради успешнијег остваривања и унапређивања образовно-васпитног рада. У току стручног усавршавања наставник, васпитач и стручни сарадник може професионално да напредује, чиме остварује право на увећану плату. Наставник, васпитач и стручни сарадник има право на одсуство из установе у трајању од три радна дана годишње ради похађања одобреног стручног усавршавања. Податке о професионалном развоју наставник, васпитач и стручни сарадник чува у мапи професионалног развоја (портфолио).